Otkrivamo dar za slikanje Čačanina Stefana Orlovića 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Otkrivamo dar za slikanje Čačanina Stefana Orlovića
Trenutno na sajtu: 290       |       Podeli:
15.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Kažu da je talenat strpljenje, a originalnost napor volje, te da je talenat dar,



koji, ako se otkrije i neguje može doneti neponovljiv uspeh.

U godini korone svoj talenat za slikanje počeo je da razvija i Čačanin Stefan Orlović.

„Sklonosti ka slikanju imao sam još u osnovnoj školi, kada sam, uglavnom crtao karikature sebe i svoje razreddne grupe. Međutim, kako su godine prolazile, moje interesovanje sve je više išlo ka školovanju i taj talenat nisam sputavao, ali sam zapostavljao. U periodu od pandemije virusa korona, počeo sam da se usavršavam i razvijam u tom hobiju. Tehnika kojom slikam je akrilna na platnu, ali uvek koristim grafit kao neku osnovu, a akril zbog svoje jednostavnosti u korišćenju i nema štetnih isparenja. Nekako mi je praktičnije i mnogo zahvalnije za rad”, rekao je Stefan Orlović iz Čačka.

Otkrivamo dar za slikanje Čačanina Stefana Orlovića, foto: 4N Studio

Kod ovog mladog čoveka u slikanju je evidentna preciznost, nema suvišnih i nerazumljivih detalja.

„Ja sam završio Vojnu akademiju, inžejer sam vohjnog mašinstva, u toku nastave, susretao sam se sa predmetima kao što su konstruktivna geometrija i grafika, inženjerska grafika, to mi je pomoglo u stavranju perspektive prilikom samog slikanja. Najviše volim da slikam apstraktne motive i tehnikama za apstraktno slikarstvo. Međutim, uvek nekako poželim dfa uradim neki zahtevniji pejzaž”, pojasnio je Stefan.

Otkrivamo dar za slikanje Čačanina Stefana Orlovića, foto: 4N Studio

On je naglasio i u svom umetničkom kutku pokazao da voli da radi i ikonopisanje.

„Za ikonopisanje, takođe, sam pokazao interesovanje. Skorije sam radio manastir Ostrog, akrilnim bojama na dasci. Ne radim jajčanom temperom kao što se tradicionalno slika. Koristim akril zbog navike kao što koristim inače u slikarstvu, međutim, isto tako je zahvalan kao tardicionalni stil”, pojasnio je.

Stefan je otkrivanjem i razvojem svog potencijalnog talenta koji je od ranog detinjstva znao da poseduje otkrio i drugačijeg sebe.

„Svako ko poseduje talenat, bilo kakvu sklonost ka nečemu trebva to da razvija i da usavršava, ne sme da sputava ni želju u sebi za stvaranjem i u savršavanjem. Ubeđen sam da svako od nas poseduje sklonosti ka nečemu i sposoban je za nešto različito i mislim da dar za stvaralaštvom doprinosi tome da naša stvarnost bude još bogatija”, zaključio je Stefan.

Uključenje sa Stefanom Orlovićem emitovano u emsiji „Želim da ti kažem” na televiziji B92:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


slikanje dar talenat cacanin stefan orlovic ikonopisanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.654.271 посета
Тренутно на сајту: 291 посетилац(a)