У Катићима одржана манифестација посвећена чувеном ивањичком кромпиру 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Катићима одржана манифестација посвећена чувеном ивањичком кромпиру
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
28.10.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - У Катићима код Ивањице одржана је манифестација посвећена чувеном ивањичком кромпиру „Кромпиријада“.

Посетиоци су могли да уживају у богатом културно-уметничком програму, али и да пробају различита јела од кромпира, након чега је жири прогласио победнике у различитим категоријама. Најтежи кромпир тежи је 1420 грама и припада Витомиру Филиповићу са Равне горе.

Фото: ИнфоЛига

Најмлађи произвођач кромпира Владимир Сићовић има 24 године и каже да поред свих проблема са којима се боре произвођачи, он никад не би мењао свој посао.

У категорији најбољег произвођача за принос по хектару награду је добио Миодраг Драшковић, он је ове године имао 900 тона кромпира. Како каже задовољан је ценом и пласманом, али сматра да би ситуација била много боља када се кромпир не би увозио у толикој мери.

Ипак, највреднији на данашњој „Кромпиријади” били су ученици средње Техничке школе из Ивањице, који су за све посетиоце припремили различита јела од укусног ивањичког кромпира.

Организатори догађаја истичу да ова манифестација има за циљ да промовише ивањички кромпир који је бренд овог краја.

У оквиру манифестација одржано је и предавање о кромпиру и сеоском туризму, а представници локалне самоуправе, на радном састанку са произвођачима, сагледали су њихове потребе како би им помогли да унапреде производњу и пласман овог ивањичког бренда.

„Кромпиријада“ је одржана под покровитељством општине Ивањица, Туристичке организације, Дома културе, ОШ „Мићо Матовић“ и предузећа „Пегаз“.

 

 

ГЗС/ИнфоЛига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica katici krompirijada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.393.740 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)