Profesori Alfa BK Univerziteta u Narodnoj skupštini Srbije 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Profesori Alfa BK Univerziteta u Narodnoj skupštini Srbije
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
16.04.2024 | 0 коментар(а)



Alfa BK Univerzitet je visokoškolska obrazovna i naučno-istraživačka institucija koja okuplja profesore, naučnike i istraživače



iz oblasti ekonomije, finansija, menadžmenta, marketinga, informacionih tehnologija, računarskih nauka, anglistike, umetnosti i sporta. Alfa BK Univerzitet uspešno sarađuje i sprovodi zajedničke naučno-istraživačke poduhvate sa brojnim svetskim i domaćim univerzitetima, fakultetima, naučnim institutima, kompanijama, državnim agencijama, i organizacijama civilnog društva.


U svetlu bogate naučno-istraživačke i stručne saradnje sa pomenutim institucijama i organizacijama, profesori Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju Alfa BK Univerziteta dr Ivan Đekić i dr Lidija Madžar su 9. aprila 2024. godine učestvovali na sastanku Radne grupe za Pregovaračko poglavlje 8 - Politika konkurencije, koji je održan u Narodnoj skupštini Srbije.

Sednica Radne grupe za Pregovaračko poglavlje 8 - Politika konkurencije održana je u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, uz podršku Centra za evropske politike iz Beograda. Sastanak je organizovan radi sagledavanja perspektive razvoja, stanja i planova u oblasti politike zaštite konkurencije i procesa pregovora Srbije o pristupanju Evropskoj uniji. Preciznije, na sastanku su otvorena pitanja jačanja institucija sistema, poboljšanja zakonske regulative, i promocije tema zaštite konkurencije i kontrole državne pomoći. Sastanak je okupio predstavnike Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Komisije za zaštitu konkurencije, profesore univerziteta, članove organizacija civilnog društva i advokatskih kancelarija.

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji predstavlja vodeću organizaciju civilnog društva za proces pregovora o pristupanu Srbije Evropskoj uniji, koja deluje kao platforma za saradnju i konsultacije između predstavnika civilnog društva i Vlade Republike Srbije u procesu pregovora. Nacionalni konvent funkcioniše po modelu sednica radnih grupa na kojima se donose konkretni zaključci i preporuke. Zahvaljujući svom prisustvu na sastanku ove Radne grupe, profesori Alfa BK Univerziteta dr Ivan Đekić i dr Lidija Madžar su bili u prilici da iznesu svoje profesionalne stavove o poboljšanju efekata politike zaštite konkurencije, izgradnji odgovarajućeg institucionalnog i regulatornog okvira, promociji tržišne konkurencije, potrebnoj reviziji politike kontrole državne pomoći, kao i o daljoj potrebi za liberalizacijom javnih preduzeća u Srbiji, opravdavajući na taj način i samu misiju Alfa BK Univerziteta kao naučne i ekspertski orjentisane ustanove, posvećene kontinuiranom razvoju nauke i ekonomskom napretku naše zemlje.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti beograd bk univerzitet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.629.510 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)