Kurćubić: Od naredne godine nutricionizam novi studijski program Agronomskog fakulteta u Čačku 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kurćubić: Od naredne godine nutricionizam novi studijski program Agronomskog fakulteta u Čačku
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
16.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Na Agronomskom fakultetu u Čačku održan je drugi Međunarodni simpozijum o biotehnologiji na kome je predstavljeno



80 naučno istraživačkih radova u sedam sekcija iz oblasti agronomije i biotehnologije. Novinu na ovogodišnjem simpozijumu predstavlja nutricionizam koji se pojavljuje paralelno sa uvođenjem istoimenog studijskog programa na Agronomskom fakultetu od naredne akademske godine .

Od ove godine imamo sekciju nutricionizam jer to prati razvoj našeg studijskog programa , koji je zajednički sa fakultetom Medicinskih nauka iz Kragujevca koji će se zvati nutricionizam i prerada hrane i nalazi se na akreditaciji i gotovo smo sigurni da će studenti od jeseni upisivati taj studijski program koji je četvorogodišnji sa direktnom prohodnošću na master akademske studije nutricionizam i suplementacija koji je već postojeći na fakultetu Medicinskih nauka u Kragujevcu”, rekao je dr Vladimir Kurćubić, prodekan za nastavu na Agronomskom fakultetu u Čačku koji je predstavio rad iz oblasti prehrambene tehnologije sa temom primene prirodnih sredstava u liofilizaciji biljaka.

Profesor Vladimir Živković, Foto: GZS

Na dvodnevnom Međunarodnom simpozijumu o biotehnologiji predstavljeni su radovi na različite teme iz oblasti ratarstva , povrtarstva i krmnog bilja , zatim voćarstva i vinogradarstva, zootehnike, zaštite bilja, proizvoda i životne sredine .


Profesor Predrag Putnik, Foto: GZS

Na simpozijumu je prvi put učestvovao profesor po pozivu Predrag Putnik iz Zagreba,najcitiraniji svetski naučnik u oblasti proizvodnje hrane i prehrambene tehnologije čiji je fokus na Agrifud biznisu.


Profesor Vladan Jakovljević, dekan Medicinskog fakulteta, Foto: GZS

Profesor Putnik je istakao da ima puno prostora za unapređenje i korišćenje statističkih tehnika koje će olakšati mnoge segmente od ekonomije do proizvodnje hrane.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


AGRONOMSKI FAKULTET CACAK MEDJUNARODNI SIMPOZIJUM

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.364.056 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)