Тодоровић: Уз подршку Владе РС решавамо све изазове; Вељовић: Чачак је данас највеће инфраструктурно чвориште 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тодоровић: Уз подршку Владе РС решавамо све изазове; Вељовић: Чачак је данас највеће инфраструктурно чвориште
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
19.12.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Свечаном седницом Скупштине града, у великој сали Културног центра, јуче је обележен 18. децембар – Дан Града Чачка.



Поред представника привредног, друштвено-политичког и културног живота града, градских јавних предузећа и установа, посланика републичког и одборника градског парламента и грађана Чачка, свечаности су присуствовали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, а као изасланик председника Републике Србије, његов саветник за безбедност Милорад Вељовић.
Након председника Скупштине, госте је поздравио и присутнима се обратио градоначелник Чачка Милун Тодоровић који се осврнуо на годину за нама, по њему ни мало лаку и наивну како за Србију тако и за читав свет.

„Кренула је одлично са много планова и визијом развоја наше земље, западне Србије и нашег града а онда се десели то што нико не жели да чује, у срцу Европе дошло је до сукоба братских народа и сви се молимо да се то што пре заврши, да би могли да наставимо са развојем сваке врсте. У овој години без обзира на све ове изазове уз подршку Владе РС обезбедили смо још на пролеће, енергенте за ову грејну сезону и оспособили и ремонтовали сва постројења како ниједна школа нити вртић не буду хладни у зимским месецима. Влада се побринула да цена хране буде контролисана као и нафте и инвестирала да можемо да преживимо нимало лаку годину. Ми смо засукали рукаве, не обазирући се на тешке изазове, јер морамо да радимо свакога дана, како би Чачак био бољи и лепши, са више запослених. Уз велику помоћ Владе РС наставили смо да обнављамо путну инфраструктуру и на градском, и на сеоском подручју. Ухватили смо се у коштац са изградњом здравствене станице у Љубићу, приводимо крају изградњу три фискултурне сале. Оно што нас чини посебним и поносним је што имамо сјајне људе јер без њих нема развоја једне локалне самоуправе”, рекао је градоначелник Тодоровић, посебно у свом говору, истичући изузетну захвалност за велика дела овогодишњим лауреатима.

Присутнима се, као изасланик председника РС обратио саветник за безбедност Милорад Вељовић који је изјавио да је почаствован што град Чачак са својим руководством употпуности подржава политику председника.

„Србија данас има не само председника већ једног великог државника који зна како, куда и на који начин води ову државу и овај народ а све за добробит овог народа. Чачак је град који има посебно место на мапи Србије, он је данас највеће чвориште што се тиче инфраструктуре али велике допринос дала је држава Србија на челу са председником. Данас само економски стабилна и јака Србија може помоћи све локалне самоуправе па чак и све наше Србије ван Србије то је обавеза и то председник често понавља. Из овог града потекле су многе значајне личности да не говоримо о Бори Ђорђевићу, ту су и велики спортисти и привредници довољне је поменути Миодрага Костића Колета и свима ће бити јасно. Дражава ће увек подржавати оно што је битно не само за Чачак већ и цео Моравички округ”, казао је Вељовић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Sumadinac

    Uvazeni Kostic iz Čačka je Milenko, a ne Miodrag. Miodrag je Kole šećeraš..



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.390.493 посета
    Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)