Завршена реконструкција пута поред царине, који ће носити име Радоње Голубовића Голуба 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Завршена реконструкција пута поред царине, који ће носити име Радоње Голубовића Голуба
Trenutno na sajtu: 302       |       Podeli:
10.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је, са сарадницима, обишао реконструисани

пут према „Вапексу", односно пут који пролази поред Царинског терминала у Коњевићима.

Реконструисана су два крака саобраћајнице, један у дужини од 560 метара и 6,5 метара ширине, други крак дужине 300 метара и три метра ширине. Укупна вредност инвестиције је износила око 25,5 милиона динара, а финансирало ју је ЈП „Путеви Србије".

Саобраћајница је урађена у пуном профилу, са сигнализацијом, новим сливницима, ивичњацима, као и тротоаром са једне стране коловоза.

„Ова саобраћајница спаја државни пут Е763 и пут кроз Шебеке, а повезује месне заједнице Коњевићи и Љубић. Веома је значајана, и за мештане, и за 11 привредних објеката који се налазе у овом делу града. Пројекти унапређења пословне инфраструктуре доприносе унапређењу укупног пословног окружења, привлачењу инвестиција, већем бројем радних места, а тиме бољем животу становништва и наставићемо наравно да инвестирамо у инфраструктурни развој свих делова нашег града”, рекао је градоначелник Тодоровић.

Он је поново истакао да ће иницирати да ова саобраћајница носи назив покојног Радоње Голубовића, шефа Царинске управе у Чачку.

„Иако није рођен у Чачку, већ у Прокупљу 1938. године, био је познат као и сви велики Чачани, био је наш Голуб. Из царинске испоставе у Сeжaну, где му је био први посао, долази у Чачак 1974. године и овде је отворио прву Царинску испоставу, био њен први шеф и то радио до одласка у пензију 2003. године. Голуб је био изузетан професионалац, али и изузетан човек. Нема привредника који неће потврдити да је и у пола ноћи отварао Царину, ако је то некоме затребало. Био је ту за све и желимо да се не заборави. Носилац је повеље Града Чачка и многих других признања, али желимо, да као Град, дамо допринос сећању на њега и ово је, сматрам, један од најлепших начина. Ко год буде прошао будућом Улицом Радоње Голубовића требало би да зна какав је то човек био и да симболично, настави његовим путем, и професионално и људски”, рекао је Тодоровић.

 

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK ASFALT PUT CARINA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.354.018 посета
Тренутно на сајту: 302 посетилац(a)