Стаза за школу клизања на Златару 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стаза за школу клизања на Златару
Trenutno na sajtu: 252       |       Podeli:
15.01.2023 | 0 коментар(а)



Нова Варош – У Долини испод Центра „Златар“, на стотинак метара од куће и апартмана „Маја“,
Фото: ГЗС, илустрација

породица Александра Ботића уређује стазу за школу скијања, санкалиште, снежни полигон и друге активности. Овде је искречен и поравнат део терена за зимску занимацију и дечје радости и постављена „жица“ која ће извлачити полазнике скијања и рекреативце. До Долине воде два пута кроз насеље староседелаца и викендаша око виса на коме је пре готово пола века подигнут Центар „Златар“.

Изградњу терена за зимске спортове на нашем и закупљеном земљишту започели смо и изградићемо без ичије помоћи, али користећи искуство дечјег скијалишта на Златибору – каже Александар Ботић, иначе власник фирме за сечу и извлачење грађе. – Ако у Долини, која је за неколико десетина метара ниже од наше куће на 1.200 метара надморске висине, падне 40 сантиметара снега – има га до априла. Овде се снег дуго држи, иако окопни свуда около.Ова погодност, као и потреба и жеља да се побољша туристичка понуда, били су одлучујући за улагање у „стазу из домаће радиности“, првенац на Златару.

Овде још има посла: идуће године преораће и уредити терен, засејати траву, набавити „траку“, која ће извлачити посетиоце на стази, уредити паркинг, подићи ограду… Гостима у седам апартмана Ботића од лета биће на располагању и отворени базен.

ГЗС/ Златаринфо,  ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.458.945 посета
Тренутно на сајту: 251 посетилац(a)