Топола добија нови мост вредност инвестиције око 75 милиона динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Топола добија нови мост вредност инвестиције око 75 милиона динара
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
05.11.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Мост у селу Јарменовци, на државном путу Топола – Рудник, бројним возачима задавао је главобоље. Због оштећења на носећој конструкцији моста, за

возила са осовинским оптерећењем преко 3,5 тоне саобраћај је био отежан. Непосредно поред постојећег моста отпочели су радови на изградњи новог моста, који ће значајно олакшати саобраћај на овој деоници.

„Ради се нови мост са две траке и пешачком стазом у дужини од 20 метара, на  око 20 метара десно од постојећег гвозденог моста. Преко њега ће се вршити транспортни саобраћај нормално без икаквих ограничења, проблеми које смо имали у Јарменовцима више се неће дешавати. Постојећи гвоздени мост ће  бити пребачен на другу локацију иако је времешан, изграђен је средином прве половине прошлог века. Инвеститор су ‘Путеви Србије’ а извођач радова ‘Штрабаг’, укупна вредност радова је око 75 милиона динара“, изјавио је за ТопПрес, председник општине Топола Игор Петровић.

Он истиче да је изградња моста од изузетног значаја не само за локално становништво већ за читаву општину Топола и очекује да ће радови бити завршени до краја ове године.

У Јарменовцима се гради нови мост, фото: ТопПрес

„Бројни привредни субјекти су трпели због оштећења на мосту, превозници, тако да ће изградња новог моста бити од користи свима.  Ту су били велики проблеми у претходне четири године, од саме реконструкције државног пута Топола – Рудник.  Ми смо пре лета обећали, приликом посете в.д. директора ‘Путева Србије’ Зорана Дробњака Јарменовцима, да ћемо тај проблем решити и ево у ова прва два месеца по ступању на функцију тај проблем смо почели да решавамо. Ако временске прилике дозволе и не буде обимнијих падавина, снега, леда, ми очекујемо да ће се тај посао завршити у овој години“, каже први човек општине Топола.

Радови на изградњи новог моста се одвијају планираном динамиком и за сада се саобраћај одвија несметано.

„Урадиће се и приступни прилази који ће  биће асфалтирани. Очекује се касније да ће можда бити мало успоренији саобраћај, али без обуставе. За сво време извођења радова око новог моста стари мост је ту и саобраћај се одвија сасвим нормално, када ставимо у функцију нов мост тек тада ће стари бити склоњен“, нагласио је Петровић.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


most topola jarmenovci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.653 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)