У чачанској болници 194 лежећа пацијента, три особе изгубиле битку са короном 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
У чачанској болници 194 лежећа пацијента, три особе изгубиле битку са короном
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
09.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На свим ковид одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, хоспитализовано је 194 пацијената,
Фото: ГЗС

од којих је седам са тешком клиничком сликом прикључено на на респираторе.
У протекла 24 часа примљено је 18 пацијената, а отпуштено њих 12. На жалост, три особе изгубиле су битку са ковидом, преминули су из Чачка 1949, 1950. и 1952. годиште.

Руководилац радног тима за праћење ширња вируса корона др Михаило Луковић, фото: ГЗС

„Огроман је број прегледа, на дневном нивоу око 500, а наши капацитети су доста рањени и морамо имати разумевање за све те лекаре и сестре који раде под великим притиском и нервозом. Тренутно у Плавој хали имамо 45 болесника, а исто толико имамо и у Горњем Милановцу, што значи да смо изједначени што се тиче капацитета. Приметили смо да је мали раскорак између броја првих прегледа у Дому здравља и у Болници и апелујем на све грађане да не прескачу ту прву баријеру”рекао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење вируса корона.

Број првих прегледа у нашим ковид амбулантама Дома здравља се креће се око 550, укључујући ковид амбуланту Дома здравља, на Љубић кеју и новоотворену у Циганмали.

Директор ДЗ Чачак др Александар Пајовић, фото: ГЗС

„Ми смо ангажовали наш кадар да бисмо растеретили ковид амбуланту Дома здравља где долазе ковид пацијенти за преписивање терапије. За прегледе који нису везани за ову епидемију отворили смо амбуланту у Циганмали, четири лекара раде у Љубићу, четири у Циганмали, а два до три лекара у Дому здравља и на терену. Имамо довољно тестова, добили смо антигенске тестове који се раде у задње време, тако да урадимо дневно 250 антигенских и око 60 ПЦР тестова. Тестове ради и Завод за јавно здравље и Болница. Број оболелих здравстрвених радника се еповећава, нама је ван строја преко 100 радника, имамо седам лекара и осам сестара који су отишли на испомоћ у бочлницу и Плаву халу ”, образложио је др Александар Пајовић, директор Дома здравља у Чачку.


ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Radni tim za pracene sirena korona virusa broj obolelih 194 u bolonici preminule tri osobe

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.136.751 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)