Тара Вељковић победница 50. Лимских вечери поезије 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Тара Вељковић победница 50. Лимских вечери поезије
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
27.12.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Тара Вељковић, ученица Прве београдске гимназије, победница је јубиларних 50. Лимских вечери поезије у Прибоју.

Ове године на конкурс је приспело 59 циклуса песама средњошколаца из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а награда за победницу је штампање збирке поезије.

За претходних пола века, на овом песничком фестивалу, наступило је преко 17 хиљада младих песника, а многима су Прибој и Лимске вечери поезије била почетак за памћење, и незаобилазна стваралачка нота у даљој песничкој биографији. Податак, да је победник првих ЛВП сада већ далеке 1969. године био један бар песништва, као што је Добрица Ерић, довољно говори о значају ове манифестације за младе песничке ствараоце.

А без обзира на евидентне промене у стварању песме, песнички немири ће и даље титрати на таласима модрозелног Лима кроз Прибој. Обележено је само првих пола века Лимских вечери поезије у Прибоју и Србији, које са успехом организује ДК „Пиво Караматијевић", а покровитељи су Општина Прибој и Министарство културе Републике Србије.

Град на обали Лима наставља да слави поезиј и само статистички почиње да одбројава нових 50 година.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.865.399 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)