Donacija Društvu matematičara Srbije 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Donacija Društvu matematičara Srbije
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
19.03.2024 | 0 коментар(а)



Društvo matematičara Srbije (DMS) i Milenijum osiguranje a.d.o. potpisali su ugovor o donaciji, kojim će Milenijum



osiguranje obezbediti putno osiguranje za učešće mladih matematičara na međunarodnim takmičenjima tokom ove godine, a ugovor obuhvata i novčanu donaciju kao podršku budućem radu DMS sa mladim talentima.

Društvo matematičara Srbije je jedno od najstarijih naučnih društava u Srbiji sa tradicijom dugom 75 godina, a brojna priznanja, medalje i nagrade tokom svih tih godina su potvrda vrednog rada i upornosti DMS i naših talentovanih učenika.

Povodom potpisivanja ugovora o donaciji, predsednik Društva matematičara Srbije prof. dr Miroslav Marić je izjavio kako je ugovor sa Milenijum osiguranjem jedan od važnijih koji su potpisali sa našim značajnim privrednim subjektima.

“Ovakva saradnja nam donosi sigurnost u pogledu naših ekipa koje će biti osigurane na takmičenjima koja ih očekuju širom sveta.Težićemo da realizujemo sva planirana takmičenja, da naši najbolji takmičari reprezentuju Srbiju na najbolji način. U ovoj godini održava se Srpski matematički kongres, čiji smo koorganizatori. Stoga, ovakva vrsta saradnje sa Milenijum osiguranjem i drugim velikim privrednim sistemima veoma je važna jer omogućava podršku svim, a naročito najtalentovanijim učenicima da napreduju i postižu uspehe u budućnosti”, kaže Marić.

Da je podrška mladim i perspektivnim talentima u Srbiji nešto što sve kompanije u Srbiji treba da podstiču i da im konstantno pružaju motivaciju za rad, nešto je što ističe Mirjana Garapić Zakanyi, članica Izvršnog odbora Milenijum osiguranja.

“Milenijum osiguranje sa ponosom objavljuje partnerstvo sa Društvom matematičara Srbije, pružajući finansijsku podršku kao i putne polise za učešće mladih talenata na međunarodnim takmičenjima. Ova saradnja odražava našu posvećenost razvoju i obrazovanju talenata što je temelj za napredak kako našeg društva tako i industrije osiguranja. Podrška takmičenjima u matematici doprinosi stvaranju nove generacije profesionalaca spremnih za izazove u dinamičnom okruženju industrije osiguranja. Saradnja sa Društvom matematičara Srbije simbolizuje našu posvećenost izgradnji bolje budućnosti za sve, počevši od posvećenosti najtalentovanijim matematičkim umovima Srbije”, ističe Garapić.

Tradicija matematičkih takmićenja u Srbiji, u organizaciji Društva matematičara Srbije, je među najdužima u svetu. DMS svake godine organizuje dvadesetak takmičenja mladih matematičara i programera, za više od 80.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Brojne medalje naših matematičara i programera, koje snažno ističu i promovišu Srbiju na svetskoj mapi, posledica su upravo od strane DMS dobro osmišljenog i organizovanog sistema rada sa talentima u oblasti matematike i informatike.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti miluenijum osiguranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.348.125 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)