Osmaci na probi male mature 22. i 23. marta 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Osmaci na probi male mature 22. i 23. marta
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
14.03.2024 | 0 коментар(а)



Probna mala matura zakazana je za 22. i 23. mart. Vršiće se provera znanja na tri testa – iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike



i predmeta po izboru. Za treći test učenici biraju jedan od pet predmeta – istorije, geografije, fizike, hemije i biologije.
Proba završnog ispita se organizuje svake godine i to je prilika da se učenici upoznaju sa svim procedurama koje ih čekaju u junu, ali i da provere svoje znanje, kako bi u periodu do završnog ispita, koji će se održati od 17. do 19 juna, mogli da nauče gradivo iz oblasti u kojima su bili „slabiji“ na probnoj maturi.


Predviđeno je da učenici test iz matematike polažu 22. marta od 12 do 14 časova, dok se test iz srpskog i predmeta po izboru polaže 23. marta od 9 do 11 sati, odnosto 11.30 do 13.30 časova.
Sa rezultatima probnog ispita biće upoznati učenici i roditelji, a nakon probe male mature učenici će imati priliku da se predomisle i promene izborni predmet. To će moći da učine od 8. do 11. aprila u svojim osnovnim školama.
Prema školskom kalendaru za 2023./24. godinu mala matura održaće se 17.,18. i 19. juna. Prvog dana radiće se test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugi dan se polaže matematika, dok je treći dan rezervisan za izborni predmet.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DJACI MATURA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.364.086 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)