Радови на златиборској гондоли у завршној фази, употребна дозвола очекује се пре нове године 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Радови на златиборској гондоли у завршној фази, употребна дозвола очекује се пре нове године
Trenutno na sajtu: 331       |       Podeli:
04.11.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Голд гондола, туристички пројекат деценије на Златибору, за који је издвојено
Све спремно за прве путнике, фото: ГЗС

13 милиона евра jедан je од капиталних инвестиционих пројеката Општине Чајетина, из чијег буџета су опредељена сва средства.

Радови су у завршној фази и цела конструкција гондоле је практично завршена, тренутно се изводе радови на постављању ограде, партерног уређења, постављања решетки и сигурносне подлоге на стазе како би се могло приступити финалном тесту и техничком пријему.

„Рок не зависи само од нас већ и од надзорног органа и техничке комисије, али очекујемо да ће комплетан пријем и употребна дозвола бити решени пре нове године, а гондола била спремна за предстојећу сезону”, казао је помоћник директора ЈП „Голд гондола” Миломир Туцовић

Он је истакао да су радници на техничком одржавању прошли обавезну обуку, утоку је припрема извршних радника, потом следе обуке за прву помоћ, противпожарну заштиту као и набавка пратеће опреме.

Након првог званичног тестирања које представља последњи безбедносни корак пре пуштања у комерцијални рад, комисија која је била сачињена од надзорних органа извођача радова и техничара произвођача и испоручиоца опреме француске Поме није имала замерки. Тестови са и без оптерећења прошли су онако како је и очекивано.

„Прва фаза тестова рађена је без оптерећења када је тестирано уже, машинска постројења и електросклопови, а потом је вршен тест оптерећења када је жичара оптерећена пуним капацитетом. За сада је све прошло како треба и добијени су жељени резултати”, казао је Туцовић.

Помоћник директора ЈП „Голд гондола„ Миломир Туцовић, фото: ГЗС

Према његовим речима за око 20 дана очекује се излазак на терен техничке комисије чија контрола подразумева проверу целе трасе, свих објеката, свих делова покретних и непокретних као и комплетну усклађеност пројектне документације и функционалности целог система.

Након финалних тестова упућује се захтев министарству инфраструктуре и саобраћаја ради добијања ипотребне дозволе.

Укупан капацитет гондоле, за сада, је 600 путника по сату. Вожња гондолом пружиће импресивних 25 минута са невероватним погледом на живописне пејзаже Златибора.

Са почетном станицом у центру Златибора, преко Рибничког језера, до врха Торник, златиборска гондола ће понудити скијашима, излетницима, авантуристима и свима заинтересованима незабораван поглед на Златибор. 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina gold gondola dozvola testovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.809.009 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)