Pred glasanje o Rezoluciji o Srebrenici - Selaković: ubijali su 100 Srba za jednog fašistu 


Zbog početka raspusta pojačan saobraćaj na važnijim putnim pravcima              Seoski višeboj u Jablanici od 14. do 16. juna              U nedelju preventivni pregledi u čačanskoj Opštoj bolnici              Šokiran sam neistinama koje je iznela Jerotijević preko političkog „biltena” Ozon pres              Počele prijave šteta u Gornjem Milanovcu              Vladimir uzgajivač prasića iz Prijevora o novoj aplikaciji za tovljenje svinja              Svečano otvaranje Radničkih sportskih igara u nedelju              Postignut načelni dogovor u četiri tačke sa malinarima i hladnjačarima              SOČ osudio navodno nasilje, da li je „napad” izmišljen utvrdiće nadležni              Srbiju čeka sunčan i topao vikend, temperatura do 30 stepeni              Zvaničnici lokalnih samouprava Prijepolja, Priboja i Nove Varoši uputili su čestitke povodom nastupajućeg Kurban bajrama              Od sutra počinje kontrola vozača trotineta             

 
Pred glasanje o Rezoluciji o Srebrenici - Selaković: ubijali su 100 Srba za jednog fašistu
Trenutno na sajtu: 256       |       Podeli:
23.05.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Država Srbija i čitav srpski narod izložen je ogromnim pritiscima, rekao je tokom svoje posete Čačku Nikola Selaković, ministar kulture.
Foto: GZS ilustracija




On ističe da svi ti pritisci traju jako dugo i nisu od juče.

- Vi vidite šta se na državu Srbiju sručilo poslednjih meseci i nedelja, naš narod na Kosovu i Metohiji svedoči godinama. Danas postoji pretnja da nas proglase genocidnim narodom, ko to radi?
To rade, verovali ili ne isti oni koji su baš u Srbiji jedini put i istoriji smislili naredbu "sto za jednog" i sto Srba ubijali za jednog ubijenog okupatorskog vojnika. Baš oni koji su kumovali genocidu koji je nad srpskim narodom izvršen u nezavnsoj državi Hrvatskoj i baš oni koji su nas u logore smeštali, tamo tlačili i ubijali tokom čitavog prvog svetskog rata i oni prednjače u tome da se Srbi proglase za genocidni narod, sa kojim ciljem, cilj je jasan da se oljaga naš narod i obraz, rekao je Selaković.

Istakao je da čitava ova situacija ima mnogo dublji, skriveni cilj.

Ukinuti Republiku Srpsku, njihov cilj su izneli i bošnjački politički prvaci u Sarajevu, a posle ukidanja obnoviti proces za genocid u BiH, pred Medjunarodnim sudom pravde, a nakon toga tražiti naplatu ratne odštete od Srbije. Sve se radi sa tim ciljem i to veoma smišljeno, rekao je Selaković.

Dodaje da se to radi Srbiji, samo zbog toga što je ostala dosledna svojoj samostalnoj politici a Srbija može da postoji samo dok se takve politike drži.

- Da smo vojno neutralna zemlja, da imamo jasan stav prema načelu i prema pravilu nepovredivosti granica medjunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija, zahvaljujući to što smo jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji. Dakle nama hoće da slome kičmu, jer ne mogu da pobede Rusiju na istoku Evrope, pa onda traže nekoga ko je manji i slabiji, pa će nekome takvom da slome kičmu kako bi pokazali svoje mišiće pred celim svetom i da se hvale kako su nekoga disciplinovali.
Jedino se nisu nadali da će naići na otpor Srbije, zaključio je Selaković.

Ističe da su pre više od jedne decenije imali sličnu sutaciju kada je tadašnje rukovodstvo Srbije krenulo da lobira za jednu rezoluciju koja je trebala da učvrsti poziciju u UN u pregovorima oko KiM.

To rukovodstvo je jednim zavrtanjem ruke na ledja od strane istih onih koji danas hoće da govore prvi u prilog tome da smo genocidan narod, preko noći promenilo tu rezoluciju, izmestilo iz UN pregovore o KiM u EU i dovelo nas u mnogo gori položaj. Kako je to učinjeno, pa upravo pretnjama tom državnom vrhu od strane vodećih zemalja EU, zaključio je Selaković.

GZS/Rina




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti selakovic srebrenica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.873.055 посета
Тренутно на сајту: 257 посетилац(a)