Најбољи пасуљ кува се на Љубићу, а ево и како! 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Најбољи пасуљ кува се на Љубићу, а ево и како!
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
31.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Добар пасуљ можете скувати на више начина, али на недавно одржаној Пасуљијади на Љубићу брду



најбољи је могао бити – само један, а њега није скувала жена домаћица, већ Доријан Грујовић.

“Не може сваки пасуљ добро да се скува. У котлић сам ставио шест килограма шареног пасуља и три килограма меса, димљеног и сировог. Али, пошто је жири захтевао клот пасуљ, месо смо извадили пред сам крај кувања”, рекао је Доријан.

Екипа "Капос" освојила је прво место, фото: ГЗС

Он је био главни кувар у екипи “Капос”, али ипак није могао све сам, па су се ту нашли и помоћници.

“Пасуљијада је одличан начин да се окупимо и дружимо, али и да дамо све од себе за победу. Ја сам био кувар, али за победу су једнако заслужни другари који су ложилиу ватру, сецкали поврће, припремали месо”, рекао је овај локални кулинарски мајстор и додаје да своју тајну спремања одличног пасуља ипак не жели да открије, јер и на следећој пасуљијади жели бити најбољи.

“За грашку смо победили, али следеће године ћемо бити још бољи. Целој екипи било је најважније што су остали такмичари пробали наш пасуљ и искрено га похвалили”, каже Доријан.

Пасуљијада je одржана у оквиру културно - забавне манифестација "Дани Љубића" на Меморијалном комплексу "Танаско Рајић".

“Желимо да још више оживимо ово место на брду Љубићу, које има изузетан културни и историсјки значај. Кроз ову манифестацију из године у годину окупљамо све већи број људи”, каже Ђуро Ћеранић, члан Организационог одбора.

Они који нису кували пасуљ, могли су да уживају у дегустацији старих специјалитета, да се опрабају у скоку у даљ, надвлачењу конопца, а најмлађи су ове године имали најслађи задатак – такмичење у брзом једењу шампита, који су успешно и са задовољством решили.

Победници славили уз трубаче

Екипа "Капос" која је однела победу на Пасуљијади у Љубићу, први пут наступала је заједно, али изгледа да су све коцкице поклопиле у правом тренутку, па победа није изостала. То што су освијили прво место прославили су онако како доликује правим домаћинима - уз трубаче. До касно у ноћ веселило се управо у кафићу "Капос" који је ушушкан код Дома у Љубићу.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pasulj psuljijada ljubic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.479.544 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)