Црна Гора покрива трошкове лечења туриста оболелих од короне 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Црна Гора покрива трошкове лечења туриста оболелих од короне
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
08.05.2021 | 0 коментар(а)



У сусрет туристичкој сезони у Црној Гори финализовани су здравствении протоколи, а влада те земље је донела одлуку да се страним туристима
Црна Гора покрива трошкове лечења туриста оболелих од короне, Фото: РИНА

који се разболе од Ковида за време боравка у тој земљи омогући болничко лечење о трошку Црне Горе. Министар економског развоја Јаков Милатовић рекао једа ће здравствени протоколи наредне седмице бити дистрибуирани туристичкој привреди и амбасадама, и биће и на енглеском и руском језику.

Фото: РИНА

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић је рекла да су се потрудили да поједноставе протокол и да ће туристима бити објашњено како да се понашају ако осете симптоме Ковида или се заразе ковидом, преносе „Вијести“.

„ Влада је донела одлуку да се туристи, који се разболе од Ковида-19 за време боравка у Црној Гори и буду болнички збринути, лече о трошку државе“ рекла је она.

ПЦР тестирање ће се, у случају да је туристима потребно за повратак у своју земљу, несметано обављати у Црној Гори на два паралелна начина - један ће бити организован уз помоћ Института за јавно здравље Црне Горе и вршиће се бесплатно, а туристи ће имати на услузи и могућности израде тестова и у приватним лабораторијама, додала је министарка.

Фото: РИНА

Сви хотелијери ће 10 одсто капацитета наменити за евентуалне случајеве оболијевања од Ковида-19, најавила је такође Боровинић Бојовић. На снази остаје мера о уласку у Црну Гору без теста држављанима Србије, Хрватске, БиХ, Русије, Белорусије, Украјине и Албаније.

 

 

 

ГЗС / Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MORE CRNA GORA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.341.243 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)