Meштани у страху од покренутих клизишта: У Ивањици у опасности и централне улице 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Meштани у страху од покренутих клизишта: У Ивањици у опасности и централне улице
Trenutno na sajtu: 606       |       Podeli:
07.06.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица / Лучани – Након поплава мештане западне Србије сада су снашле нове муке. Обилне
Клизиште у Доњем Дубцу, фото: РИНА

падавине покренула су бројна клизишта. Најкритичније ситуација је у Драгачеву и Ивањици.

У селу Доњи Дубац покренуто земшљиште стигло је до куће Ратка Богићевића. Сеоски, макадамски путеви су одсечени, а механизација је на терену и ради на санирању штета.

“Путеви су у очајном стању, сваког тренутка може да се покрене земљиште и да направи колапс. Ми радимо на прочишћавању јуче и данас по цео дан. Међутим, проблем нам и даље прави велика вода, али чинимо шта можемо како би оспособили путеве за нормално функционисање”, изјавио је Владе Страњанчевић радник Драгачево путева.

Владе Страњанчевић, фото: РИНА

У Ивањици, клизишта су првобитно била покренута у селима Катићи и Мочиоци, затим на још 14 места широм ове општине, а поједина домаћинства су на неколико сати остала без електричне енергије. Заменик председника општине, Момчило Митровић, истиче да су клизишта увек представљала већи проблем за овдашње мештане него саме поплаве.

Заменик председника општине Ивањица, фото: РИНА

“Након Мочиоца и Катића, клизишта су покренута и у другим селима, али и у самом градском језгру, па опасност од обрушавања земљишта на централне улице и даље постоји. Механизација је на терену и чини колико може, али за решавање проблема клизишта потребно је много новца који ми као локална самоуправа не можемо овог тренутка да издвојимо”, каже Митровић у изјави за агенцију РИНА.

Поплаве и покренута клизишта ипак нису све што је снашло Ивањичане у ова три дана, крупан град падао је дуже од петнаест минута данас око 16 часова и нанео материјалну штету. Противградне станице су делове на територији ове општине са 19 ракета, али то није било довољно да поједним стамбеним објектима и пољопривредним усевима спречи насталу штету.

 

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI IVANJICA KLIZISTE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.931.662 посета
Тренутно на сајту: 606 посетилац(a)