Na Produktnoj berzi povećan promet žitarica, nastavljen pad cena 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Na Produktnoj berzi povećan promet žitarica, nastavljen pad cena
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
28.05.2023 | 0 коментар(а)



Prethodnu nedelju na Produktnoj berzi u Novom Sadu obeležili su porast prometa i pad cena osnovnih poljoprivrednih proizvoda, pa je promet za čak 661,07 odsto bio veći u
Foto: GZS, ilustracija

odnosu na nedelju dana ranije a finansijska vrednost prometovane robe iznosila je 64,3 miliona dinara, navodi se u izveštaju novosadske Produktne berze.

Tržište kukuruza je početkom nedelje bilo izuzetno mirno uz smanjenu tražnju, a tek sredinom nedelje se trgovalo ovom poljoprivrednom kulturom, cena je bila niska kao i ranije i iznosila je od 18 do 18,50 dinara po kilogramu bez PDV-a.

Na tržištu pšenice zabeležena je slaba aktivnost i na strani ponude i na strani tražnje, što se tumači kao posledica produženje važenja sporazuma o Crnomorskom koridoru za dodatna dva meseca.

Najviše se tražila pšenica sa slabijim proteinom, ponuda je bila slaba, što je dodatno uticalo da cena nastavlja da pada, pa se pšenicom trgovalo u cenovnom rasponu od 20 do 20,70 dinara po kilogramu bez PDV-a.

Za razliku od nedelju dana ranije, kada se sojom nije trgovalo, u nedelji između 22. i 26. maja zabeleženo je zaključenje berzanskih ugovora za manje količine sojinog zrna.

Soja je prodavana po ceni od 50 dinara za kilogram bez PDV-a, dok se suncokretovom sačmom sa proteinom 33 odsto trgovalo u malim količinama po ceni od 38 dinara po kilogramu bez PDV-a.

GZS/ Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cene berza

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.151 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)