Ćalović: Osuđujemo govor mržnje, pretnje i svaki vid nasilja, ograđujemo se od takvog političkog delovanja 


U Srbiji danas uglavnom sunčano, na zapadu zemlje mogući pljuskovi sa grmaljvinom              Nagrada za glumačku bravuru Bratislavu Jankoviću              Najavljeno potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Egiptom u julu ili avgustu              Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju              Identifikacione nalepnice za laka električna vozila zvanično obavezne             

 
Ćalović: Osuđujemo govor mržnje, pretnje i svaki vid nasilja, ograđujemo se od takvog političkog delovanja
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
24.05.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Povodom informacija koje su se danas pojavile u javnosti da su demolirane prostorije GrO SNS u centru Čačka,
Foto: Printscreen RTS




kao i pretećeg grafita ispisanog na zgradi Ekonomske škole, GG Ivan V. Ćalović se oglasila saopšenjem:
„Kao odgovorna politička organizacija, oštro osuđujemo svako nasilje, pretnje i govor mržnje i u potpunosti se ograđujemo od takvog delovanja. Takvo ponašanje je nedopustivo i zakonom zabranjeno. Uzimajući u obzir iskustva u ranijem periodu, nadamo se da fotografije nasilnih akata i ispisani preteći grafiti nisu jeftin i neprimeren predizborni trik pristalica vlasti uoči najavljenog predizbornog skupa vladajuće koalicije i dolaska predsednika Srbije, Aleksandra Vučića u naš grad. Takođe se nadamo da aktuelna vlast neće za gore pomenute događaje, bez dokaza, okriviti predstavnike opozicije i na taj način stvoriti neprijateljsku klimu uoči predstojećih lokalnih izbora. Pozivamo MUP i druge nadležne organe i institucije da hitno reaguju i da imenom i prezimenom identifikuju vinovnike pomenutih događaja. Ovom prilikom ističemo da aktuelna vlast snosi isključivu odgovornost za svaki oblik nasilja u našem društvu. Nasilje i govor mržnje postali su „normalnost“. Nepoštovanje, dezavuisanje i vređanje političkih neistomišljenika kao i politika koju promoviše aktuelna vlast direktni su uzroci nedopustivih pojava, kao što su demoliranje stranačkih prostorija i ispisivanje pretećih grafita. Posledice takve pogubne politike su nesagledive i dovode do još dubljih podela u srpskom društvu, do pojave novih i većih antagonizama, kao i do nemogućnosti da se na adekvatan institucionalni način suprotstavimo svakom obliku nasilja i vratimo odgovornost, pristojnost, moral i dostojanstvo u politiku i društvo”, navodi se u saopštenju GG Ivan V. Ćalović „Istina i Čast”.

GZS

 

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vest cacak ivan calovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.906.146 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)