Vozači kamiona iz centralne Srbije od juče stoje na administrativnom prelazu Jarinje u kilometarskoj koloni 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vozači kamiona iz centralne Srbije od juče stoje na administrativnom prelazu Jarinje u kilometarskoj koloni
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
15.06.2023 | 0 коментар(а)



Jarinje - Nakon što je srpska policija uhapsila grupu kosovskih specijalaca na području cetralne Srbije,



prištisnka vlada odgovorila je zabranom ulaska srpske robe na Kosovo i Metohiju. Na adminstrativnom prelatu Jarinje stvorena jekilometarska kolona u kojoj se nalaze kamioni, a ponička vozila za sada nesmetano prolaze.

 FOTO: RINA

„Čekam od juče od podne, doneta je samo odjednom odluka da se zabrani prelaz teretnjaka. Svi smo tu u kamionima već satima, neizvesnot je velika. Kako će i šta će biti ne znamo. Ovo nije prvi put, svako malo se granica zatvora. Dokle će videćemo. Koji god je politički problem ide po nama vozačima. Kad god prilazimo granici ne znamo šta će nas snaći, rekao je za RINU vozač kamiona Ramiz Beganović.

Policajac Albanac pitao Srbina - Znaš li gde si došao?

Iako je putničkim vozilima prelaz adminstrativnog prelaza dozvoljen, vozači ipak sa dozom neizvesnosti stižu na Jarinje, jer kako kažu, nikad se ne zna šta može da ih zatekne na granici.

 FOTO: RINA

„Prosao sam noćas oko jedan sat posle ponoći, i sad se vraćam. Prošao sam bez problema kao vozač putničkog automobila, nema gužve. Na granici nije bilo problema, ali u Kosovskoj Mitrovici mi je prišao jedan "njihov" policajac i pitao "znaš li gde si došao", ja sam rekao da znam i da sam došao u moju kuću, ali on je to svoje potanje opet ponovio. Šta vam kažem, nikad nije sigurno, ali borimo se kako moramo, rekao je Ivan iz Kosovske Mitrovice.

Odluku o zabrani ulaska kamiona iz centralne Srbije saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja i naveo da je mera donešena iz bezbedonsonih razloga, kao da će se sprovditi do nove bezbednosne procene.

 

 

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prelaz jarinje kolone

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.493.744 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)