U Gojnoj Gori uskoro nastavak infrastrukturnih radova 


Zbog početka raspusta pojačan saobraćaj na važnijim putnim pravcima              Seoski višeboj u Jablanici od 14. do 16. juna              U nedelju preventivni pregledi u čačanskoj Opštoj bolnici              Šokiran sam neistinama koje je iznela Jerotijević preko političkog „biltena” Ozon pres              Počele prijave šteta u Gornjem Milanovcu              Vladimir uzgajivač prasića iz Prijevora o novoj aplikaciji za tovljenje svinja              Svečano otvaranje Radničkih sportskih igara u nedelju              Postignut načelni dogovor u četiri tačke sa malinarima i hladnjačarima              SOČ osudio navodno nasilje, da li je „napad” izmišljen utvrdiće nadležni              Srbiju čeka sunčan i topao vikend, temperatura do 30 stepeni              Zvaničnici lokalnih samouprava Prijepolja, Priboja i Nove Varoši uputili su čestitke povodom nastupajućeg Kurban bajrama              Od sutra počinje kontrola vozača trotineta             

 
U Gojnoj Gori uskoro nastavak infrastrukturnih radova
Trenutno na sajtu: 213       |       Podeli:
22.05.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, danas je posetio domaćinstvo porodice Šišović, koje se
U Gojnoj Gori uskoro nastavak infrastrukturnih radova, Foto: Opština GM




nalazi u Mesnoj zajednici Gojna Gora i tom prilikom je razgovarao sa meštanima o prioritetnim infrastrukturnim radovima u ovom kraju.
– Jako dobar i konstruktivan razgovor sa meštanima. Pre svega, želim da se zahvalim domaćinima na toplom prijemu i naravno svim meštanima koji su me ovde dočekali. Naravno, kao što znate, svako selo ima neke svoje specifične probleme, ali ono što je zajedničko za sve jeste infrastruktura. Infrastruktura je nešto na čemu moramo još više da radimo i ja se iskreno nadam da ćemo dobiti pomoć države za izgradnju, kako lokalnih, tako i regionalnih puteva, kojih ima možda najviše na milanovačkoj teritoriji u odnosu na ceo Moravički okrug. Saslušao sam sve pohvale i primedbe meštana, na to šta smo sve uspeli da uradimo u proteklom periodu, koliko vršimo vlast ovde u opštini Gornji Milanovac.

Foto: Opština GM

Zaista, problem jeste u tom regionalnom putu koji mora da se uradi, kako bi i privredna delatnost mogla da se obavlja, ali naravno i kako bi svi ljudi mogli ovde normalno da nastave da žive. Bez puta, bez vode i bez struje, teško da će se bilo ko osmeliti da ostane da živi na seoskom području, a mi smo tu da pomognemo. Budžet za poljoprivredu koji iznosi 72.000.000 dinara ove godine, sa pozicije opštine Gornji Milanovac je postao mali. Dosta meštana koji su aplicirali ove godine nisu uspeli da iskoriste svoja sredstva i moraćemo da se trudimo da svake godine povećavamo budžet za poljoprivredu bar za 10%, kako bismo uspeli svima da izađemo u susret. U narednom periodu nećemo uvoditi porez na poljoprivredno zemljište. Opština Gornji Milanovac je jedna od retkih opština koja nema taj porez, jer ako želimo da uložimo u selo i da osnažimo poljoprivrednog proizvođača, ne možemo mu uvoditi dodatne namete. Zaista odličan razgovor, dobro smo se razumeli i postavili ciljeve, koje ćemo u narednom periodu i ostvariti – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Opština Gornji Milanovac nastoji da ravnomerno ulaže i razvija infrastrukturu u svim delovima opštine, kako bi meštani imali podjednako dobre uslove za život, kako u gradu, tako i u najudaljenijim mesnim zajednicama.

 

 

GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC DEJAN KOVAVEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.847.010 посета
Тренутно на сајту: 214 посетилац(a)