Након Коњевића крађа у још једној цркви, лопови из храма у Чајетини однели преко 40.000 динара 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Након Коњевића крађа у још једној цркви, лопови из храма у Чајетини однели преко 40.000 динара
Trenutno na sajtu: 266       |       Podeli:
15.11.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Још једна срамна крађа догодила се у Западној Србији када су за сада непознати
Украден новац са икона у чајетинској цркви, фото: РИНА

починиоци украли око 40.000 динара из цркве Светог архангела Гаврила у Чајетини. Украден је новац из три од укупно четири црквене касе, при чему су починиоци оштетили и иконе.

"Новац се налазио у кутијама у које верници остављају своје прилоге. Црква је отворена сваког дана, стога је неко искористио моменат кад унутра није било никога и однео га", потврдили су свештеници.

Ово је други овакав преступ у црквама за само седам дана, јер је мушкарац који се лажно представљао као верник однео већу количину новца из цркве у Коњевићима код Чачка. Огорчени мештани у овом насељу само слежу раменима, говорећи да се овако нешто никада пре није догађало.

"Задње је време дошло, кад упадају у цркве и краду са олтара. То је највећа срамота и грех, не знам како их није страх од Бога. За мојих седамдесет година ово први пут чујем и видим и остао сам згрожен. Да ли је толика немаштина па људи више не бирају средства, или су лењи да сами зараде динар није ми јасно", каже Радосав Димитријевић из Коњевића.

Крадљивац који је однео новац из ове чачанске цркве од раније је познат полицији и ово му није прва крађа коју је починио у цркви.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina crkva kradja novac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.936.982 посета
Тренутно на сајту: 267 посетилац(a)