„Озон” `оће и паре и јаре 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
„Озон” `оће и паре и јаре
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
20.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Пресудом Управног суда – Одељења у Крагујевцу од 14. фебруара ове године поништено је решење Градског већа Чачка
Стојан Марковић и Небојша Јовановић (власник и директор Озон медија), фото: ГЗС

о расподели средстава новинским кућама у овом месту из новембра 2017. Тужилац је „Озон медиа” из Чачка и истом пресудом је Градско веће обавезано тужиоцима исплати трошкове управног спора у износу од 35.870 динара (тридесетпет хиљада и осамсто седамдесет динара).

На то је, почетком овог месеца, Јавно правобранилаштво у Чачку поднело захтев Врховном касационом суду Србије за преиспитивање пресуде крагујевачког Одељења, сматрајући да није заснована на закону.

Како је могућно да највише правосудне тачке у овој држави већају и одлучују о спору од 300 евра, што је ко зна колико пута мање од дневница свих судија који морају све ово да тумаче, судских службеника, позивара и поштара? Па, овде је могућно.

Случај је толико необичан да заслужује пажњу.

На основу Закона о јавном информисању и медијима и Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања прописана је примена правила о државној помоћи приликом доделе средстава. Односно, локална самоуправа јесте давалац државне помоћи као правно лице која располаже јавним средствима и додељује државну помоћ по унапред одређеним условима.

Градско веће Чачак поступило је у складу са Правилником и донело одлуку о расподели средстава у форми решења, а на основу предлога комисије. У диспозитиву решења наведено је да се тужиоцу („Озон медиа”) додељују средства у износу од 250.000 динара за реализацију пројекта којим је конкурисао, при чему су разлози за такву одлуку наведени у образложењу. Реч је о пројекту „Нетолеранција, дискриминација и нетрпељивост, проблеми који се игноришу”.

С тим у вези тужени (Градско веће Чачак) истиче да тужилац није имао правни интерес за подношење тужбе јер је добио средства у износу од 250.000 динара на име суфинансирања тог пројекта.”

У захтеву Градског јавног правобраниоца за преиспитивање судске одлуке, Катарине Новковић, додаје се:

У складу са Правилником тужилац је доставио ревидирани буџет за наведени пројекат и коначно закључио уговор о суфинансирању пројекта у области јавног информисања, 8. новембра 2017, на износ од 250.000 динара. Такође, истичемо да је у складу са истим правниликом тужилац мога да и одустане од додељених средстава, уколико је сматрао да су недовољна, чиме би оправдао свој правни интерес за подношење ове тужбе.”

Укратко, „Озон медиа” хоће и јаре и паре.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ozon media pare jare

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.385.430 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)