Златне виолине из Прањана зачиниле 21. Пршутијаду у Мачкату - Ево ко су награђени произвођачи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Златне виолине из Прањана зачиниле 21. Пршутијаду у Мачкату - Ево ко су награђени произвођачи
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
10.02.2023 | 0 коментар(а)



Чајетина - Звуцима саборских виолина из Прањана отворена је данас 21. Пршутијада у Мачкату на којој излаже 12 произвођача

сувомеснатих производа са подручја Златибора. Проглашени су најбољи произвођачи у категорији свињске и говеђе пршуте.

На 21. Сајму сувомеснатих производа у категорији свињске пршуте трећа награда је припала произвођачу Владимиру Аџићу из Мачката а награду му је уручио директор Златиборског Еко Аграра Марко Марић. Друго место освојио је Драган Стојановић из Мачката, док је прву награду понео Александар Радојичић из Мачката.

У категорији произвођача говеђе пршуте треће место припало је Раду Шопаловићу из Мачката, друго место Јелени Стојановић из Мачката док је прво место припало Драгољубу Шопаловићу такође из Мачката. Награде је уручио директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

Јелена Стојановић

Организациони одбор 21. Сајма сувомеснатих производа „Пршутијада 2023.” доделио је специјалну награду - меморијалну награду „Душану К. Стојановић” за досадашњи успех и посвећеност Пршутијади произвођачу Милији Брковићу из Качера, а награду је уручио директор КЈП „Златибор” Срђан Пантовић.

Милија Брковић

Посебну захвалницу добили су наследници Душана К. Стојановића, Урош и Милић Стојановић за учешће на овогодишњем Сајму.

У оцењивању је учествовало десет оцењивача који су обратили посебну пажњу на квалитет, спољни изглед, пресек, конзистенцију, мирис, укус и боју.

Опширније у вечерашњем Дневнику западне Србије.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prsutijada mackat zlatibor violina sasa petrovic branko ristic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.485.776 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)