Манифестација „Мед је лек за дуг век” 15. пут заредом 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Манифестација „Мед је лек за дуг век” 15. пут заредом
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
09.10.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - На платоу испред Дома културе у суботу ће уз поштовање свих епидемиолошких
Директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић, фото: ГЗС

мера по 15. пут бити одржана манифестација „Мед је лек за дуг век”, која се традиционално одржава почетком августа, али је због епидемиолошке ситуације померена за јесен.

Организатор манифестације је Туристичка организација Пријепоља заједно са Удружењем пчелара из овог града.

Према речима директора ТО Небојше Свичевића очекује се долазак великог броја домаћих пчелара, али уз поштовањ свих превентивних препорука услед актуелне епидемиолошке ситуације.

„Очекујемо велики број посетилаца а једна од идеја је да у будућем периоду заједно са Удружењем пчелара радимо на заштити географског порекла нашег меда, јерје евидентно да је мед са овог подручја изузетног квалитета. Такође, у сарадњи са Удружењем пчелара наручено је 20 штандова који нису могли да стигну до почетка овогодишње манифестације, али ће убудуће они бити коришћени искључиво за ову манифестацију”, казао је Свичевић.

Он је подсетио да су претходних година на овој манифестацији узимали учешће и пчелари из Босне и Херцеговине и Црне Горе, ипак, ове године због епидемиолошке ситуације није извесно да ли ће се и колико њих појавити.

Свичевић је истакао да је епидемија короне у многоме поременила нормално функционисање ТО и то нарочито када је реч о манифестацијама.

“До сада је одржано три и ово је четврта манифестација, а планирано је око двадесетак, што значи да је ситуација умногоме промењена, али не нашом вољом”.

Према његовим речима услед вируса корона значајно је промењена и структура туриста који долазе у град на Лиму.

„Пријепоље је традиционално бележило највећи број транзитних туриста који углавном иду са севера и из централне Србије према Јадранском мору, ове године због отежаног уласка у Црну Гору њихов број је буквално потпуно изостао. Са друге стране добили смо заначајан број туриста који су посећивали наша села, сеоска категорисана домаћинства, најтраженије су биле изоловане и осамљене куће где су људи са својом породицом и пријатељима боравили од седам до десет дана”, закључио је Свичевић.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE MANIFESTACIJA TURIZAM MED PCELARSTVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.922.562 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)