СКЦ и ТО удружени у промоцији манифестација и спортских садржаја и формирању „пожешког туристичког пакета” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
СКЦ и ТО удружени у промоцији манифестација и спортских садржаја и формирању „пожешког туристичког пакета”
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
22.07.2022 | 0 коментар(а)



Пожега – Спортско – културни центар у Пожеги средиште је културно – уметничких и спортских
Пожешко аматерско позориште „Књаз” пуни салу СКЦ, Фото: ГЗС

активности у овој општини. У саставу СКЦ – а су биоскопска сала са 296 седишта која се сматра најлепшом у западној Србији, градска галерија „Милан Туцовић”, Клуб младих, као и алтернативни простор у коме се одржавају различити културно – уметнички програми.

При установи постоји активно аматерско позориште „Књаз” које је не само у Пожеги побрало симпатије позоришне публике.

Базен у Пожеги, фото: ГЗС

Спортски део овог центра задужен је за сва спортско – рекреативна дешавања и тренутно се у овом сегменту ради на више поља.

Бисер пожешке спортске понуде сигурно је градски базен који представља идеално место за освежење и рекреацију у летњим месецима. Комплекс се састоји од два базена, мањег за децу, дубине 40 цениметара са воденим атракцијама и главног олимпијских димензија са дубинама од 130 до 180 центиметара. Уз сам базен налази се и парк Борјак који обезбеђује хлад борових стабала, терене за спортове на песку као и друге атрактивне садржаје, што је представљало јединствену целину и могућност целодневног уживања.

Препознавши капацитет овог места да постане више од локалног купалишта, СКЦ и ТО Пожега направили су заједнички искорак како би додатно побољшали квалитет услуге. Након уређених пешачких стаза кроз парк, следи и поставка нових спортских садржаја.

Галерија „Милан Туцовић”, фото: ГЗС

„Општина Пожега је определила милион динара за нови мобилијар и за теретану на отвореном, биће ту справе за згибове, склекове и све друге врсте вежби. Прошле године уредили смо терене за рукомет и кошарку а имамо још идеја како да заокружимо ту целину”, казао је директор СКЦ Срђан Стевановић.

Он је истакао да је у плану већа сарадња са ТО, како би заједнички промовисали програме и манифестације које имају потенцијал да постану пожешки „туристички пакет”.

Директор СКЦ Срђан Стевановић, фото: ГЗС

„ТО јесте наш значајан партнер и заједно организујемо разне манифестације, али када је реч о посети и промоцији свега што радимо чини ми се да још нисмо довољно ојачали наше савезништво и пред нама је да више радимо заједничким снагама”, казао је Стевановић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega skc bazen manifestacije turisticki paket

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.423.850 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)