Гимнастичари Таковског грма остварили добре резултате на такмичењу „Милановачки победник“ 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Гимнастичари Таковског грма остварили добре резултате на такмичењу „Милановачки победник“
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
21.06.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Такмичење у гимнастици под називом „Милановачки победник“

одржано је у Сали Техничке школе у Горњем Милановцу у суботу. Организатори овог такмичења су били: Гимнастички клуб „Таковски грм“, Гимнастичко удружење „Пантер“ и Академија спорта „Каспер” из Чачка.

Такмичари су била подељени по узрасним категоријама и најпре су се такмичили у конкуренцији у оквиру својих клубова, али и у апсолутној конкуренцији, дакле сви против свих.

У апсолутној конкуренцији свих учесника чланови ГК Таковски грм су остварили најбоље резултате на такмичењу.

ГК Таковски грм на овом такмичењу освојио је осам златних, четири сребрне и три бронзане медаље, укупно 15 медаља.

Емилија Јовановић (две златне), Николина Неранџић (2 златне) и Филип Петковић (једна златна) су проглашени за најбоље такмичаре турнира. Емилија и Николина су једине на целом такмичењу које су успеле да освоје по две медаље и то златне.

„Веома смо поносни на успехе нашег клуба који су резултирали озбиљним приступом у раду са децом најмлађих узраста. Желимо да истакнемо да овај успех није дошао преко ноћи. Клуб је основан 2014. године и требало је доста времена да се обезбеде најпре адекватни услови за вежбање, а затим и да се након промоције гимнастике као спорта сачека пар година како би се формирала такмичарска екипа. Трнутно клуб броји преко 50 чланова и поред тога што ради на популаризацији спорта и гимнастике, корекцији деформитета код деце предшколског и школског узраста, сада већ има и озбиљну такмичарску екипу пред којом стоје озбиљни изазови.

Ово такмичење организујемо други пут код нас у Горњем Милановцу и то са нашим партнерима Гимнастичким удружењем „Пантер“ и Академијом спорта „Каспер“. Наш је циљ да оваква такмичења чешће организујемо у нашем граду и региону са циљем да се што већи број деце укључи у гимнастику јер сви знамо колико гимнастика помаже правилном развоју деце јер нама је циљ најпре да помогнемо деци да направе прве кораке у спорт и да се правилно развијају а након тога и да постижу спортске резултате.

Са овог такмичења морамо да истакнемо посебно две девојчице и једног дечака који су се издвојили током последњих пар година и за сада представљају милановачке најперспективније гимнастичаре. Они су освојили на овом турниру све златне медаље и оправдали епитет најперспективнијих. То су Емилија Јовановић, НИколина Неранџић и Филип Петковић.

Овом приликом желимо да се захвалимо нашим партнерима на сарадњи у организацији такмичења, то су већ поменути клубови, затим ученицима Гимназије који су помогли да се такмичење спроведе, као и свим волонтерима.

Захваљујемо се локалној самоупави и спонзорима на подршци, као и директору Техничке школе, Бојану Вељовићу, који нам је изашао у сусрет и омогућио коришчење сале Техничке школе која је у нашем граду једина спремна за организацију такмичења у гимнастици”, кажу у ГК Таковски Грм.

 

 

ГЗС/ГМ Прес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


takmicenje gimnastika takovski grm

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.858.298 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)