Zbog zamućenja na izvorištu Brajkovići u Kosjeriću voda i dalje nije za piće 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Zbog zamućenja na izvorištu Brajkovići u Kosjeriću voda i dalje nije za piće
Trenutno na sajtu: 1182       |       Podeli:
07.06.2023 | 0 коментар(а)



Kosjerić - Nakon obavljenog uzorkovanja vode za piće i utvrđene povećane mutnoće, prouzrokovane



kišnim padavinama i zadržavanjem taloga u gradskoj mreži, utvrđeno je da voda i dalje nije za piće, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

„Obilne kišne padavine koje su prethodnih dana pogodile Dubnicu, Brajkoviće i Galoviće dovele su do poplava u Brajkovićima, ali i do zamućenja vode na izvorištu Despotovići koje je isključeno iz sistema snabdevanja postrojenja za pripremu vode, tako da je dotok vode sveden na minimum sa izvorišta Taorska vrela. Zbog toga je došlo do pada nivoa vode u rezervoarima i nestanka vode u višim delovima grada”, rekao je Đokić.

On je istakao da je za snabdevanje vodom za piće građanima na raspolaganju autocisterna koja se kreće po utvrđenom rasporedu lokacija.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić, foto: GZS

„Vodu svakodnevno uzorkuje Zavod za javno zdravlje iz Užica i sve dok ne budu utvrdili da je voda hemijski i bakteriološki ispravna, cisterna sa vodom koju smo obezbedili iz Arilja biće na raspolaganju građanima. Do tada voda iz slavina za 4500 korisnika je tehnička. Mi vršimo svakodnevno ispiranje mreže, ali je neophodno da padavine stanu, kako bi došlo do potpune stabilizacije”, zaključio je Đokić.

Inače, zbog neispravnosti vode iz gradskog vodovoda juče je proglašena vanredna situacija u naseljenom mestu Kosjerić, MZ Selo Kosjerić i MZ Brajkovići.

 


Glas zapadne Srbije

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosjeric voda pice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.003.374 посета
Тренутно на сајту: 1183 посетилац(a)