Преминуло још шест особа, коронавирусом заражено још 1.449 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Преминуло још шест особа, коронавирусом заражено још 1.449
Trenutno na sajtu: 515       |       Podeli:
01.11.2020 | 0 коментар(а)



У Србији је у последња 24 сата преминуло још 6 пацијената. Потврђено је 1.449 нових случајева коронавируса. Тестирано 6.539 особа.

На респираторима 52 пацијента.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да се очекује да ће број заражених коронавирусом наставити да расте наредних десетак данаи да би могао да достигне више од 2.000 новооболелих дневно, а да ће број преминулих од ковида-19 постати двоцифрен.

Данима је Београд на врху мапе градова по броју оболелих од короне у Србији.

Градоначелник и члан Кризног штаба Зоран Радојичић рекао је за РТС да епидемија има своју динамику, али наше понашање може да снизи криву, да смањи плато.

"Вероватно ћемо мере морати да појачавамо, суштина је да пратимо дешавања на терену и бројке које се ту појављују", рекао је Радојичић.

Журке, славе и друга славља су највећи извор заразе, истакао је Радојичић.

Имунолог Срђа Јанковић каже да неће да прејудицира колико смо далеко од ригорозних мера, док то не одлучи Кризни штаб, истичући да је битно да се поштују мере које већ постоје.

"Да ли ће бити пооштравања зависи од тока ситуације. Сасвим сигурно не иде на боље", рекао је Јанковић за ТВ Прва.

У установама социјалне заштите и домовима за старе 185 заражених

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, присуство вируса ковид -19 потврђено је код 120 корисника и 65 запослених, саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Присуство вируса је потврђено у Установи за децу и младе Сремчица у Београду, Центру за социјални рад у Врању, Дому за децу и омладину Вера Радивојевић у Белој Цркви, Градском Центру за социјални рад у Београду, и то одељењима Звездара, Врачар и Лазаревац, Геронтолошким центрима у Крагујевцу и Новом Саду, радна јединица Дом Лиман.

У Геронтолошком центру Београд, вирус је потврђен у домовима Бежанијска коса и Карабурма, затим служби за помоћ у кући.

На листи установа где има заражених су и Геронтолошки центар у Матарушкој Бањи, Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Београд, Центрима за социјални рад у Ћуприји, Зрењанину, као и центру за општине Љиг, Лајковац и Мионица - служба помоћ у кући.

Вирус је потврђен и у Републичком заводу за социјалну заштиту Београд, Установи за одрасле и старије Кучево, Установи за одрасле и старије при Центру за социјални рад, Љубовија, Заводу за смештај одраслих лица Мале пчелице Крагујевац, затим домском одељењу у Деспотовцу,Дому за смештај старих лица у Прокупљу.

Такође и у домовина за смештај одраслих и старијих Милидом луx, Београд, Зелени дом, Београд, Џивџан, Београд, Нанини конаци, Зрењанин, затим у Дому за негу и смештај старих лица Епикур, Београд, Дому за смештај одраслих и старијих Вива, Београд и Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска, Београд.

У саопштењу Министарства се наводи да укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1087, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите 433.

ГЗС/  РТС, Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Korona zaraza srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.921.034 посета
Тренутно на сајту: 516 посетилац(a)