Омладинске радничке спортске игре од понедељка у Пријепољу 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Омладинске радничке спортске игре од понедељка у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 301       |       Podeli:
03.06.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – После десет година у Пријепољу су поново обновљене Омладинске радничке спортске игре. У четири спортске дисциплине,

фудбалу, баскету 3 на 3, мушкој и женској одбојци и шаху, од понедељка, када је предвиђено и свечано отварање, надметаће се 16 екипа.

Играће се сваког радног дана по две утакмице, од 18 до 20 часова. Новац за ову манифестацију обезбеђен је из буџета општине Пријепоље и од котизација које су тимови уплаћивали. Омладинске радничке спортске игре су последњи пут одржане 2012. године. Са гашењем великих привредних субјеката у Пријепољу, те године нестале су и игре.

– Обнављање ових игара је индиција да се наша општина опоравља у привредном и развојном смислу – навео је на конференцији за медије председник Скупштине општине Пријепоље Изудин Шантић.

Према речима генералног секретара Спортског савеза Пријепољеа, Луке Шуљагића, на играма ће учествовати најмање 16 фирми. Рок за пријаву екипа истиче у петак када ће бити обављено и жребање.

– За сада је приспело 16 пријава екипа за фудбал, 12 за баскет 3 на 3, имаћемо најмање шест екипа за такмичење у мушкој одбојци, четири у женској одбојци и шест у шаху. У наредних двадесетак дана између 250 и 300 радника ће учествовати у спортским надметањима – нагласио је Лука.

Главни иницијатор обнављања Омладинских радничких спортских игара, начелник Општинске управе Миодраг Ћубић наводи да игре имају вишеструки значај за Пријепоље. Он се нада да ће и поред минималног буџета, за одржавање игара све протећи у најбољем реду.

– Трошкови за одржавање ове спортске манифестације су минимални, и износе свега 200 хиљада динара. Реализација Радничких спортских игара почива на ентузијазму целог организациониг одбора, Спортског савеза и лица из општине Пријепоље – каже Ћубић.

Прва спортска надметања биће одржана у понедељак на теренима ОРСИ у Шарампову, када је предвиђена и церемонија свечаног отварања игара.

 

 

 

 

 

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pp radnicke igre sportsske omladinske

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.211.808 посета
Тренутно на сајту: 302 посетилац(a)