Ков истине испод Лисине 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Ков истине испод Лисине
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
10.06.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Kултурна манифестација “Ков истине испод Лисине” и промоција истоимене збирке песама

Ненада Стојића у издању Културног центра Горњи Милановац, биће организована у понедељак, 13. јуна 2022. године у Бољковцима.
Организатор и идејни творац манифестације је Ненад Стојић.
У програму који уређује и води Слободан Бетулић Бетула наступиће певачка група “Црнућанка”.
Почетак програма је у 12 сати.

О аутору књиге “Ков истине испод Лисине”
Ненад Стојић је рођен 1972. године у Котору. Основну школу завршио је у селу Бољковци: Образоваје је затим стицао у Горњем Милановцу, а затим је отишао на војна школовања.
Посматра људе и околину, пише за своју душу, слика и ради дуборез. Поезију ствара петнаестак година. До сада је одржао неколико књижевних вечери: „Метафоре испод Лисине“, „Ков истине испод Лисине“ и „Алегорије живота“. Члан је Књижевног друштва „Запис“, Удружења радника уметника Србије и Црне Горе и Удружења српско-руског пријатељства. Ово му је прва збирка песама.
Своју скривену песничку душу Ненад Стојић је случајно „отворио“ песникињи Милени Проковић пре десетак година. Она га, на пречац, упути у тајне поезије и наговори да се њом бави. Одмах је схватио магичну моћ метафоричног изражавања као и улогу осталих песничких слика и форми.
Код њега је сваки стих метафорично исказан. Песме су му „тврди“ одраз стварности његове душе.
Збирка је штампана на 80 страна. Уредник издања је Бранка Вучићевић Вучковић, коректуру и лектуру потписује Радош Марковић, а рецензију књиге написала је Милеса Илић. Мотив на корицама је Црква „Светог Николе“ у Бољковцима.

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.979.626 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)