Половину свог живота посветио је описивању једног од најлепших крајева Србије 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Половину свог живота посветио је описивању једног од најлепших крајева Србије
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
22.11.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Видоје Марјановић из златиборског села Доброселица, укљестеног исмеђу Торника и Муртенице,
Фото: РИНА

половину свог живота је посветио стиховима. У својим двадесетим годинама открио је таленат за писање али како каже тада није придавао велику пажњу, али неколико година касније, почео је ређати стихове свих лепота златиборског краја. Данас овај времешни старина иако гази осму деценију живота, није одустао од папира, оловке, инспирације за низањем реченица које описују лепоте најлепшег краја Србије.

"У раној младости сам осетио да имам дара за писање,али младост - лудост,тада су ме занимале . Како сам старио више сам времена посвећивао писању,а већ сада стихови су нешто сто ме највише испуњава у ова тешка времена. Песме које су сажете у мојим књигама до сада, јесу текстови за новокомпоновану народну музику. Могу слободно реци да се држим модернијег стила писања,јер су текстови са том тематиком у последње време тразенији. Инспирацију видим у свему око нас, у разговору са људима,у неким ситним детаљима али пре свега моја инспирација је зивот", казао је за РИНУ, времешни Видоје.


Прве стихове је објавио, присаћа се,у листу Сабор 1994.године, тада је досао на идеју да полако прикупља текстове како би објавио своју прву књигу. Својим колегама и пријатејима приредио две промоције књига у Београду.


"Најлепша промоција песме јесте када је неки певач отпева, јер то знаци да вреди. Заиста ми је цаст када цујем негде на весељу Или на радију песму коју сам ја писао" додао је овај текстописац.


Видоје је пензију стекао радећи у Конфекцији у Чајетини, а сада живи и ствара у родном селу подно Борове Главе. Пензионерске дане користи како би се посветио поезији не би ли забележио стихове које је у младости пропустио. Златиборски крај је иначе у народу познат по добрим песницима ,али своје родно село Доброселицу Видоје је прославио на свој начин. Његове најдразе стихове до сада посветио је родном селу, жеља му је да их неко и отпева.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tekstopisac cajetina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.384.932 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)