Муниција из чачанске "Слободе" осваја Америку 


Majsko vreme i danas varljivo: Promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima zemlje obilnije padavine              Đedović potpisuje memorandum za projekat fabrike solarnih panela              Danas jedni slave Dan pobede nad fašizmom, a drugi - Dan Evrope              Srednjoškolci koji izaberu dualni model će dobijati od države 5.000 dinara mesečno              Crvene mrlje plutaju Limom              Opština Lučani raspisala poziv za predloge kandidata za opštinska priznanja             

 
Муниција из чачанске "Слободе" осваја Америку
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
03.01.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Захваљујући ширењу капацитета и улагању у нове технологије компанија "Слобода" удвостручила је производњу у односу на прошлу годину до нивоа од око 60 милиона долара произведене миниције и војне опреме.

Преко 90 одсто произведене робе намењено је извозу. Осим традиционалних тржишта попут Блиског истока, Сверне Африке, земаља бившег Совјетског Савеза, захваљујући усвојеном НАТО стандарду освојено је и северноамеричко тржиште, након што је уговор о куповини "Слободине" муниције потписала канадска компанија "Џенерал динамик", која блиско сарађује са војском САД, преноси портал Морава инфо.

"Да не потпишемо ниједан нови уговор, "Слобода" би могла да ради у пуном капацитет још две године на основу старих аранжмана. Ове године инвестиција имали смо 6,65 милиона евра различитих инвестиција. Из тога ће произаћи скоро дупло већа робна производња", наводи за Морава Инфо директор "Слободе" Зоран Стефановић.

Према његовим речима, на добре пословне резултате несумњиво су позитивно утицали услови на светском тржишту и геополитичка ситуација у свету, али сматра да је кључне важности ипак било стратешко опредељење фабрике.

"Испоставила као исправна наша одлука да инвестирамо у прерађивачке капацитете и модернизацију технолошких линија и тако ћемо наставити у наредном периоду. Имамо дугорочни план инвестиција у смислу опреме коју ћемо набавити. Поред занављања машинског парка, улагаћемо у аутоматизацију, а на неким местима и роботизацију. Радићемо на смањивању ризика и повеђању безбедности на раду", наводи Стефановић.

Фото: Глас западне Србије

У наредним недељама "Слобода" ће отворити нови производни погон механичке обраде, површине 5.000 квадрата, изграђен по најсавременијим стандардима. Само за грађевинске радове издвојено је 2,5 милиона евра. Реч је о највећој фабричкој хали која је била до темеља уништена у НАТО бомбардовању. У њој ће се израђивали сви елементи за муницију, а производњом ће руководити тим инжењера.

У чачанској компанији "Слобода" од почетка године запослено је 450 нових радника, а у наредних месец биће их примљено још 50, наводе у Самосталном синдикату ове војне фабрике.

Председник синдиката Драган Јекић наводи да су сви ови радници примљени на одређено време, преко Националне службе за запошљавање.

"У компанији "Слобода" тренутно ради 2.100 радника. Ми настојимо да они који раде као уговорци од пет до седам година, а има их око 450, буду стално запослени радници. О томе смо већ разговарали са представницима пословодства фабрике, Надзорног одбора и Министарства одбране. Питање статуса ових радника још није решено, има помака у разговорима", изјавио је Јекић.

Зоран Стефановић објашњава да је политика компаније да не запошљава раднике на неодређено време због "ситуације на тржишту која лако може да се преокрене".

Морава инфо




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.548.926 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)