Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević stiže na Ravnu Goru 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević stiže na Ravnu Goru
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
07.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević 20. Maja posetiće memorijalni kompleks na Ravnoj Gori, mesto na kojem je
Foto: GZS, ilustracija

general Mihailović podigao Prvi  ustanak protiv Fašista u porobljenoj Evropi. Ovo je prvi put da se Prestolonaslednik u toj ulozi pojavi na ovoj slavnoj planini, naveo je na svom Fejsbuk profilu Predrag Bogićević predsednik Ravnogorskog pokreta. 

"Ima li veće časti, radosti i sreće za jednog Ravnogorca, Četnika, poštenog monarhistu ili onog ko se makar tako oseća, da se sretne sa svojim Kraljem.
Takvu čast je NjKV Aleksandar II Karađorđević učinio nama, Ravnogorskom Pokretu SRBIOORS svojom odlukom da nam dođe 20. maja na Ravnu goru. Od ove radosti nama nema veće. Konačno će Kralj da bude među svojima i da stane pred naš stroj postrojen u čast NjKV Aleksandra II Karađorđevića i da ga dočekamo i pozdravimo onako kako to dolikuje Srpskom Kralju.
Mi RP SRBIOORS sa našom braćom i sestrama iz Udruženja Kraljevine Srbije ne možemo ovu radost i čast doživeti kao potpunu, ako je ne podelimo sa svom svojom braćom koja ima iste ili slične misli, želje i težnje, Kralj je Kralj svima , ne samo nama iz RP SRBIOORS i smatramo da bi bila velika šteta da sva braća i sestre koji sebe smatraju sledbenicima ravnogorske , četničke i monarhističke ideje ne bi sa nama tog dana podelili tu neizmernu radost.
Kralj dolazi RP SRBIOORS na Ravnu goru, ali mi sebe doživljavamo više kao organizatora ovog velikog događaja koji se sve vreme svog postojanja zalagao da Kralj dođe svima nama, koji smo praktično posvetili čitav život, čitavo svoje biće povratku Kralja i uspostavljanju monarhije u svim srpskim zemljama.
Ovim putem pozivamo sve bratske organizacije da 20. maja dođu na Ravnu goru sa svojim obeležjima i zastavama, da stanemo u jedan stoj pred našim Kraljem NjKV Aleksandrom II Karađorđevićem. Toga dana biće zabranjeno isticanje bilo kakvih stranačkih obeležja, mi smo saboran pokret koji okuplja sve što je srpsko i teži nacionalnom jedinstvu svih ravnogoraca, četnika i monarhista.
Živeo Kralj! Živela Srbija! Sa verom u Boga za Kralja i Otadžbinu", napisao je na fejsbuku Predrag Bogićević. 

GZS

Predrag Bogićević, predsednik Ravnogorskog pokreta, foto: GZS, arhiva




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ravna gora kralj aleksandar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.748.054 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)