Вулин: Док Александар Вучић води државу, Србија неће бити део НАТО пакта 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Вулин: Док Александар Вучић води државу, Србија неће бити део НАТО пакта
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
06.03.2022 | 0 коментар(а)



Председник Покрета социјалиста Александар Вулин присуствовао је данас оснивању општинског одбора своје партије у Књажевцу и том
Александар Вулин, фото: ГЗС, архива

приликом истакао да док Србију води председник Александар Вучић и док је Покрет социјалиста део владајуће већине, Србија неће ући у НАТО пакт, нити ће уводити санкције Русији. Док Александар Вучић води државу, док сам ја део Владе Републике Србије, Србија никада неће бити део НАТО пакта. Србија никада неће дозволити да њен војник другима чини оно што су чинили нама. Србија никада неће дозволити да наша деца одлазе да убијају и буду убијана због туђе воље, због туђег зла. Војна неутралност је трајно опредељење државе Србије, чак и у овим тешким временима када се од нас тражи да станемо на једну страну, да се закрвимо и посвађамо са браћом. Александар Вучић је последњи самостални лидер у Европи коме је више стало до образа, него до главе. Зато силе НАТО пакта и траже његову главу, кад већ нису могли да му узму образ. Док Александар Вучић води Србију, док сам ја и Покрет социјалиста део владајуће већине, нећемо увести санкције Руској Федерацији, нећемо оставити оне који нас оставили нису. Нема санкција за Руску Федерацију и нема одрицања од историје и од будућности - поручио је лидер Покрета социјалиста Александар Вулин обраћајући се својим члановима и присталицама у Књажевцу.

Председник ПС-а је истакао да је поносан на СНС који је одлучио да кандидује Александра Вучића за председника Србије. Поносан сам и захвалан сам што је Српска напредна странка одлучила да Александар Вучић буде председнички кандидат Српске напредне странке, самим тим он је и председнички кандидат Покрета социјалиста. Александар Вучић је председнички кандидат свих слободномислећих људи, свих којима је стало до слободне и усправне Србије. Поносан сам и захвалан сам што је Српска напредна странка одлучила да кандидује Александра Вучића за председника Србије што значи да није поклекла пред силом великих, да се није поколебала и поломила, да неће одустати од политике војне неутралности и заштите Срба где год да живе - истакао је Александар Вулин.

- Председниче Вучићу, преузели сте одговорност, хвала Вам за то још једном и хвала Вам за снагу и храброст којом сте водили српски народ и којом ћете га водити. У српском свету бољег од Вас нема, у српском свету нема никога ко је побудио више наде. Победа која је пред Вама је победа сваког Србина где год да живи. Онолико колико Александар Вучић буде био присутан у српској политици, толико ће српска политика бити слободна и независна. Онолико колико идеје Александра Вучића буду водиле Србију, толико ће бити обједињени и заштићени сви Срби без обзира где живе - поручио је лидер Покрета социјалиста.

Он се захвалио генералу Владимиру Лазаревићу који је својим присуством подржао скуп Покрета социјалиста и формирање општинског одбора те партије у Књажевцу, истакавши да је Србија земља јунака попут генерала Лазаревића, а не издајица попут Поноша. Поносан сам што стојим пред вама, поносан сам што стојим пред генералом Лазаревићем, највећим живим српским војником. Они који су своју официрску каријеру провели служећи НАТО пакту, не могу ни да гледају у лице генерала Лазаревића, а ми имамо право и привилегију да стојимо са њим и пред њим и да кажемо да је ова земља рађала Лазаревиће, а не Поноше - рекао је Вулин у Књажевцу.

Генерал у пензији и бивши командант Приштинског корпуса Војске Југославије Владимир Лазаревић својим присуством увеличао је скуп Покрета социјалиста у Књажевцу и истакао да Србија коју води председник Александар Вучић не заборавља своје истинске хероје и борце за слободу.

- Својим радом у синергији са свим субјектима друштва којима је Србија на срцу чинимо све да се не стидимо своје прошлости, да се не стидимо својих грађана и припадника српског народа који су кроз векове својим животима бранили своју земљу и слободу - мртве не заборавимо, живе поштујмо. Свим средствима дипломатске, политичке, правне, научне борбе не дозволимо ревизију слободарске прошлости на штету српског народа, јер је та прошлост наш код, идентитет и судбина. Свакодневно на сваком месту у Србији са свим релевантним факторима у друштву чинимо све да наша Србија буде јача, економски, духовно, демографски, здравствено, културно, морално, одбрамбено. Таквим јачањем, држава јача свој камен темељац на коме почива и садошњост и будућност, а то је мир и једино мир. За нашу вољену и једину Србију вреди живети - поручио је генерал Владимир Лазаревић у свом обраћању члановима Покрета социјалиста.

Предсеник Општине Књажевац и члан Главног одбора СНС-а Милан Ђокић истакао је у свом обраћању на скупу Покрета социјалиста да је Књажевац општина која се интензивно развија и у коју долазе бројне инвестиције захваљујући политици и личном ангажовању председника Србије Александра Вучића.

 

ГЗС/ Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vulin vucic srbija izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.880.050 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)