Одржана комеморација Радошу Миловановићу 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Одржана комеморација Радошу Миловановићу
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
22.04.2022 | 2 коментар(а)



Лучани - Радници фабрике „Милан Благојевић - Наменска”, данас су из фабричког круга на вечни починак



испратили дугогодишњи директор Радоша Миловановића, који је преминуо у четвртак ујутру у 78. години.

Министар одбране Небојша Стефановић присуствовао комеморацији, Фото: ГЗС

Радницима се обратио син преминулог директора, фудбалски тренер Нешко Миловановић, који им се захвалио на поверењу које су пружали његовом оцу током 34 године обављања функције директора.

"Драги пријатељи, драги радници наменске.У име породице Миловановић желим да се захвалим за све ове године, што сте бодрили мог оца, што сте веровали у њега и што сте веровали у себе. У аманет вам је оставио да мора и даље да радите, да живите, да ова фабрика ради још боље. Због вас, због нас, због целог места, због целе општине. Велико хвала још једном, што те веровали у њега. Знате какав је био, и прек и добар, али је волео ово, радио је за неку добробит, за интерес и мислим да је доста урадио без неке лажне скромности”, рекао је Нешко Миловановић.

                        Нешко Миловановић,син фото: ГЗС

У сали лучанског Дома културе потом је одржана комеморација, на којој су се обратили људи са којима је Радош Миловановић сарађивао.

"Веома је тешко у најкраћим цртама описати лик и дело директора Радоша Миловановића. Веома је тешко говорити о таквој легенди. У наслеђе нам је оставио успешно и поштовања вредно предузеће. На нама је да наставимо његовим путем, да сачувамо све што је деценијама стварао и за шта се борио”, рекао је Предраг Илић, директор погона ракетног горива.

                     Предраг Илић, фото: ГЗС

Као младић, Радош Миловановић је био и фудбалер лучанске "Младости", а касније и као руководилац "МБ-Наменске" остао је везан за овај клуб којем је нудио своју несрбичну помоћ.

              Дејан Шоћ, Фото: ГЗС

"Постоје људи који својим делима чине да пролазност живота њих учини бесмртним. Такав је сигурно био и Радош Миловановић. Ово није само утеха за његову породицу, за све његове пријатеље, јер последња порука и поздрав Радошу били би да је плаво-бело фудбалско сазвежђе Младости данас затамњено. Али и даље на њему сија и заувек ће сијати, његова најблиставија звезда, а то је Радош Миловановић”, поручио је Дејан Шоћ, испред Фудбалског клуба „Младост” из Лучана.

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, истакао је сарадњу са директор највеће лучанске фабрике, за добробит читаве општине. „Изграђени бедем којим су производни погони „Наменске” заштићени од бујичних вода Бјелице, учврстили су и нашу сарадњу која је настављена на високом нивоу у свим областима. Запошљавању, инфраструктурним пројектима, култури, спорту, социјалној и здравственој заштити. Заједнички и континуирано је унапређен сваки сегмент живота и рада наше општине”, казао је Доловић.

           Председник општине Лучани Миливоје Доловић, фото: ГЗС

Комеморацији су присуствовали министар одбране др Небојша Стефановић, представници Војске Србије, градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Радош Миловановић у фабрици "МБ-Наменска" провео је 55 година. У девет мандата обављао је функцију директора, а на ту позицију 1982. поставио га је адмирал флоте ЈНА, Бранко Мамула, тада савезни секретар народне одбране.

У периоду од 1997. до 2000. године, био је на дужности у министарству одбране, након чега је враћен на пређашњу функцију.

Имао је чин пуковника Војске Србије.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Namenska 1.

    Poruka za Neška.Nastavi gde je tvoj otac,a naš direktor stao.Znam da imaš diplomu tehnološkog fakulteta tako da možeš biti novi direktor. Samo molim jedno da one alave seljačine Panteliće postaviše na mesto koje im pripada.
  • ISKREN DRAGAČEVAC

    Radoše, hvala ti za sve. HVALA!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.214.793 посета
    Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)