Почела вакцинација у Моравичком округу, већина грађана чека да стигну дозе руских и кинеских 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Почела вакцинација у Моравичком округу, већина грађана чека да стигну дозе руских и кинеских
Trenutno na sajtu: 509       |       Podeli:
09.01.2021 | 0 коментар(а)



Вакцинација „Фајзеровим“ вакцинама почела је у Моравичком округу, а међу првима ће је примити здравствени радници и штићеници Дома за старе у Качулицама.
Почела вакцинација у Моравичком округу/Фото: РИНА

„До сад се пријавило укупно 204 особе за вакцинацију, тренутно су у Моравичком округу доступне само Фајзерове вакцине, а долазак руских и кинеских вакцина се очекује у наредним месецима“, изјавио је др Аксентије Тошић директор Завода за јавно здравље у Чачку, преноси агениција РИНА.

Вакцине које су доступне грађанима Србије прошле су веома ригоризне контроле, и гарантује се њихова безбедност и ефикасност.

„Приметно је да нађи грађани желе да приме вакцине и неких других произвођача осим Фајзерових“, рекао је др Тошић.

др Аксентије Тошић директор Завода за јавно здравље у Чачку/ Фото: РИНА

Стоматолог Душица Бехара међу првима је примила вакцину, свесна ситуације у којој се сви налазимо и наглашава да за сумњу било какве врсте нема места.

„Вакцине су проверене, а за Фајзерову сам се одлучила јер је прва стигла. Од самог почетка епидемије имали смо прилику да се сусретнемо са много заражених, а на корону нису имуни ни здравствени радници, врло често се заражавају, а неке смо и заувек изгубили. Зато сам се одлучила да међу првима примим вакцину, јер се надам и очекујем да ће нам то коначно помоћи са овим невидљивимн непријатељем“, рекла је др Бехара.

Међу првима се вакцинисали медицински радници, већина грађана чека да стигну дозе руских и кине/ Фото: РИНА

У првом таласу вакцинације у Моравичком округу биће вакцинисано 32 здравствена радника у Дому здравља, 97 у Општој болници у Чачку, 23 лица у Старачком дому, а остале вакцине ће бити распоређене у друге здравстевене установе у моравичком округу.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcinacija moravicki okrug fajzer vakcine

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.314.476 посета
Тренутно на сајту: 510 посетилац(a)