Основна школа у Слатини добила своју химну и обележила 153 године постојања 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Основна школа у Слатини добила своју химну и обележила 153 године постојања
Trenutno na sajtu: 551       |       Podeli:
07.04.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас је у ОШ „Бранислав Петровић” у Слатини званично по први пут одсвирана



химна школе, која је прославила 153 године постојања, са више од 260 ђака у овом храму знања које је изнедрило српске великане свих професија.

У ОШ „Бранислав Петровић”, први пут одсвирана химна школе, фото: ГЗС

„Стихови химне на најлепши начин приказују атмосферу у школи међу ученицима. Управо та енергија и лепота у начину на који проводе дане свога детињства у школи били су инспирација управо мени за настанак ове химне”, каже Данијела Шебек, наставница музичке културе.

Данијела Шебек, наставница музичке културе, фото: ГЗС

Упркос ситуацији коју је изазвала пандемија у овој школи ни деца ни наставници нису посустајали и бележили су значајне резултате.

ОШ „Бранислав Петровић”, прославила 153. рођендан, фото: ГЗС

Ученици ове школе кажу да су поносни на постигнуте резултате и што су ученици школе која носи име славног песника.

Бојана Радуловић Пантелић, наставница српског језика и књижевности, фото: ГЗС

„Школа активно учествује на такмичењима. Прошле године, иако су били посебни услови рада то нас није спречило да стигнемо чак и на два републичка такмичења. Такмичење из српског језика и језичке културе, на коме су наши ученици освојили и прво и треће место”, истакла је Бојана Радуловић Пантелић, наставница српског језика и књижевности.

Матија Бећковић, академик

У ову школу и данас свраћају на кафу велика имена данашњице, пријатељи и поштоваоци Бране Петровића на чијим крилима ова школа живи.

„Генијално је што сте ви том генију дали школу у којој је учио и школи његово име, био дам у тој школи и добио сам оловку на којој пише ОШ „Бранислав Петровић” и она је за мене и данас велика драгоценост да то не могу да говорим без емоција”, рекао је академик Матија Бећковић.

ОШ „Бранислав Петровић”, прославила 153. рођендан, фото: ГЗС

Иако је ван градског подручја слатинска школа богати знањем децу девет подјеличких и поморавских села и има све што је неопходно за савремено школство.

„Поседујемо савремене учионице, одличан наставни кадар, сва аудио визуелна средства која могу да послуже доброј настави. Наставу на даљину смо имали у реалном времену током пандемије вируса корона, а то значи да су деца у Слатини могла да прате непосредно из својих учионица и домова. оно што је сигурно је да наша школа, иако сеоска не заостаје за градским. Имамо све шт они имају и ми смо међу првима имали електронски дневник који је зачет у Слатини и једина смо школа која има званичну аутоматску метео станицу која јре у систему РХМЗ на шта смо поносни”, закључује Лазар Чикириз, дректор ОШ „Баранислав Петровић” у Слатини.

Лазар Чикириз, директор ОШ „Баранислав Петровић” у Слатини, фото: ГЗС

Иначе, ова школа не само што званично има и своју химну, богата је и по знању ученика који су га стекли под њеним кровом и примењују га у свету носећи у себи дух завичаја.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


OS BRANISLAV PETROVIC SLATINA HIMNA LAZAR CIKIRIZ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.244.813 посета
Тренутно на сајту: 552 посетилац(a)