Општина издваја додатна средства за асвалтирање путева дужих од километра 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Општина издваја додатна средства за асвалтирање путева дужих од километра
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
27.11.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица - Чланови Општинског већа у Ивањици су на данашњој седници усвојили предлог Одлуке о општинским и некатегорисаним путевима и улицима.

„Ово је измена и допуна постојеће одлуке из 2014. године. Промењено је више чланова, тако на пример донатори за удруживање средстава могу бити домаћа и страна правна лица. За сређивање макадемских путева остао је принцип динар на динар, затим за асвалтирање путева један на два, док ће за асвалтирање путева дужих од километра, општина за сваки сакупљен динар грађана дати три“, рекао је за Глас западне Србије, председник општине Ивањица Зоран Лазовић.

Одлука ће бити правоснажна када је усвоје одборници локалног парламента.

Лазовић сматра да не би требало да буде проблем, јер је предлог добар, а све у циљу како би се у следећој години урадило више путева.

„Једним делом више ће се оптеретити буџет општине следеће године, због учећша, али када се погледа пројекција буџета на дужи период, видимо да ћемо имати уштеде на самом одржавању и чишћењу тих путева. Наравно много значи и асвалт пред сваком кућом“, наводи Лазовић.

Чланови већа су усвојили и извештај о раду Предшколске установе „Бајка“, одлуку о максималном броју запослених на наодређено време, програма контроле и смањења популације паса и мачака, као и решења о одређивању јавних предузећа и установа од значаја за одбрану из надлежности јединице локалне самоуправе.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.894.323 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)