Председник СО Топола потписао уговор са министарком за успостављање јединственог управног места 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Председник СО Топола потписао уговор са министарком за успостављање јединственог управног места
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
10.12.2020 | 0 коментар(а)



Топола, Београд – Председник Скупштине општине Топола Миодраг Миловановић потписао је данас у Београду са министарком државне управе и локалне самоуправе

Маријом Обрадовић уговор за успостављање јединственог управног места (ЈУМ). Поред њега, уговоре су са министарком потписали и председници општина Параћин и Косјерић, а уз испуњавање неопходних критеријума, ове три општине оствариле су право на добијање 20 милиона динара буџетских средстава.

„Јединствено управно место је један шалтер, једна канцеларија или е-портал путем којих се грађани обраћају управи када имају потребу да заврше неки посао и тако остваре неко своје право. Грађани ће моћи да на једном месту поднесу своје захтеве, добију све потребне информације и да након брзе и ефикасне сарадње свих релевантних органа за конкретан поступак, а у комуникацији са само једним органом, односно службеником, добију и одговарајуће решење, потврду и слично“, рекао је  за ТопПрес, председник СО Топола Миодраг Миловановић.

Председник СО Топола, Миодраг Миловановић потписао уговор у Београду, фото: приватна архива/ ТопПрес

Овај савремени и модерни начин  функционисања јавне управе, како је саопштено на потписивању уговора, у потпуности би требало да почне са функционисањем најкасније до септембра следеће године. Министарка Марија Обрадовић најавила је да ће још четири општине Рача, Стара Пазова, Пирот и Куршумлија потписати уговоре о успостављању ЈУМ – а.

„Заправо то значи да нема ‘шетања’ од шалтера до шалтера. Kада особа поднесе писани или усмени захтев, општински радник комуницира у његовом интересу и за његов рачун надаље са другим органима и службама“, истакла је Обрадовићева.

Председник СО Топола и министарка Марија Обрадовић, фото: приватна архива/ТопПрес

Пројекат ЈУМ спроводи се већ три године, до сада је отворено десет јединствених управних места, а како је саопштено из ресорног министарства, циљ је да га све јединице локалне самоуправе добију како би што ефикасније пружале своје услуге грађанима.

ГЗС/ ТопПрес

Председник општине Косјерић (први с лева), министарка Марија Обрадовић, председник СО Топола Миодраг Миловановић и председник општине Параћин, фото: приватна архива/ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


upravno mesto topola potpisivanje ugovora jum

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.509.210 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)