Srebrna medalja Takovski ustanak za oca Dalibora Miloševića, kameničkog paroha 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Srebrna medalja Takovski ustanak za oca Dalibora Miloševića, kameničkog paroha
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
23.04.2024 | 1 коментар(а)



Gornji Milanovac - Povodom obelećavanja Dana opštine Gornji Milanovac, na svečanoj sednici uručeno je posebno priznanje protojereju



stavroforu hadži Daliboru Miloševiću, parohu kameničkom.
Otac Dalibor Milošević rođen na dan svetog Luke 31.10.1985.godine rođen je u Čačku,a detinjstvo mu je vezano za Lučane gde je nakon završene osnovne škole u ovoj opštini upisao bogosloviju Sveta tri jerarha u Foči, po blagoslovu svoga episkopa Stefana. U Beogradu je nakon bogoslovije studirao na Bogoslovskom institutu.

Osim ženidbe Milicom, episkop Hrizostom ga je rukopoložio u čin sveštenika 2007.godine i postavio na podvižničku parohiju na Kopaoniku. Blagoslovom episkopa Jovana, 2011.godine primio je parohiju u kruševačkom namesništvu, a 2012.godine episkop David uverivši se u njegove dobre namera i dela, na jednom liturgijskom sabranju darovao mu je čin, pa je 2017.godine vladika Justin darovao kameničku parohiju gde je i danas.
Uz nesebičnu pomoć svojih parohijana, uredio portu i obnovio crkvu, a nedavno je završen živopis u hramu. Bio je inicijtor i za izradu biste junaka sa Košara Slavka Krunića čiji je spomenik tada otkrio predsednik opštine Dejan Kovačević, uz najveće vojne počasti. Godine 2022.bio je na hodočašću na Svetoj zemlji , učesnik je mnogih humanitarnih akcija ,a crkva u Kamenici mirno dočekuje jubilej, 100 godina svog postojanja. Otac je dvoje dece Pavla i Angeline,a na pitanje kako je moguće da jedan ovako mlad čovek ima ovako bogatu biografiju,odgovara apostolski:
„Sve mogu u Hristu koji mi moć daje“.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DALIBOR MILOSEVIC POP KAMENICA GORNJI MILANOVAC DEJAN KOVACEVIC DAN GRADA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Mirko

    Sve pohvale za Brata Dalibora ! Njegovom nesebičnom zalaganju za izgradnju Crkve Sv. Petke u Mociocu C.O. Brezova , veliko hvala ! Izostavljeno je da je bio na službi u C.O. Brezova kod Ivanjice .



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.010.443 посета
    Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)