Малинари западне Србије одлучили да од петка крену у протесте 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Малинари западне Србије одлучили да од петка крену у протесте
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
29.11.2017 | 0 коментар(а)



Прибој - На састанку одржаном у Прибоју, Управни одбор Удружења малинара Златиборског округа донео је одлуку

о радикализацији протеста након истека рока за одговор на њихове захтеве упућене Министарству пољопривреде и Влади Србије.

Управни одбор је добио мандат од малинара да формира кризни штаб удружења, који ће вечерас одлучити које ће законске облике грађанских протеста започети од 1. децембра на целој територији Западне Србије.

У Свечаној сали прибојског Дома културе која је била премала да прими све заинтересоване малинаре, представници Удружења су упознали присутне са свим фазама преговора који су отпочели са Министарством пољопривреде још у јуну ове године.

Фото: Глас западне Србије/Г. Рековић

Малинари нису крили огорченост због монопола великих хладњачара као и чињеницом да у најтежој години за њих Влада Србије није изашла у сусрет ни једном захтеву по питању формирања Националног савета за малину и утврђивања минималне откупне цене.

Удружење малинара „Лимске долине“ које чине произвођачи из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши, за две године експанзије ове гране воћарства, окупило је више од 2.000 чланова и као једно од најбројнијих удружења у земљи прикључује се протестима у циљу спашавања производње малине која је један од главних извора прихода у овом руралном делу југозападне Србије.

Према најавама малинара Златиборског округа, сем протеста и блокада саобраћајница, удружење ће у случају наставка индолентног односа Владе Србије ка овом питању, предузети и мере интернационализације проблема кроз презентацију прикупљених доказа о моонополистичком положају великих хладњачара и угрожености скоро пола милиона људи чија основан егзистенција зависи од засада малине.

Глас западне Србије/Г. Рековић

Фото: Глас западне Србије/Г. Рековић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.262 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)