У ивањичком селу Вучак 100 домаћинстава одсечено од света 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У ивањичком селу Вучак 100 домаћинстава одсечено од света
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
20.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Невреме које је претходних дана захватило Западну Србију највише проблема направило
У Ивањици од света одсечено око 100 кућа/ Фото: РИНА

је на територији општине Ивањица. У селима подно планине Голија излили су се бујични потоци и изазвали потпуно уништење локалне путне инфраструктуре. У селу Вучак одсечено од света је око стотину домаћинстава, преноси агенција РИНА.

„Сваке године нам се дешава исто и то у летњем периоду када се највише ради и када воће и поврће мора да буде довежено до купаца, а ми не можемо ни да изађемо из куће од потопа. У селу живи дванаесторо деце узраста до две године, али има и старих и болесних и тотално смо немоћни. Вода се излила и однела путеве, може да се креће али и то врло тешко само тракторима, али ни те машине не могу да прођу без оштећења кроз те баре и рупе. Оно што смо успели да оберемо од малина сада немамо како да транспортујемо до купаца, а село Вучак је иначе једино село у Ивањици које нема ни метар асфалта“, рекао је за РИНУ мештанин Драган Грујовић.

Механизација је већ послата на терен, али ситуацију додатно могу да отежају нове највљене падавине. Непроходно је осам путних праваца.

У Ивањици од света одсечено око 100 кућа/ Фото: РИНА

„Стање на терену није нимало добро, плаши нас што су најавили поновни пљусак што би могло да докрајчи оно што смо санирали до сада. Стање у селима Глеђица, Вучак и Братљево је критично, и тренутно смо послали механизацију да рашчисте најкритичније тачке на путевима у тим селима, трудимо се да путеве одржавамо проходним, што нам је сада приоритет”, казао је Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Поједина села остала без воде

Због изливања реке Моравице дошло је до квара и на магистралном цевоводу у месту Међуречје, где због смањеног дотока воде мештани Ивањице на вишој надморкој висини немају воду.

У Ивањици од света одсечено око 100 кућа/ Фото: РИНА

„Целокупно водоснабдевање на територији града је умањено за 50 одсто. Несташице су највише осетила домаћинства у вишим пределима наше општине. У помоћу су нам притекле суседне општине Чајетина, Ариље и Лучани које су послале своје цистерне и мештани сада користе ту воду, али апелујемо на грађане да је рационално користе како не би дошло до озбиљнијих рестрикција и надамо се ће ускоро бити саниран и тај проблем”, додао је Митровић.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


selo vucak vodosnabdevanje odseceno od sveta ivanjica kisa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.502.144 посета
Тренутно на сајту: 507 посетилац(a)