Колико кошта подизање новца на туђем банкомату? 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Колико кошта подизање новца на туђем банкомату?
Trenutno na sajtu: 303       |       Podeli:
15.07.2020 | 0 коментар(а)



Иако можда мислите да је „банкомат - банкомат", то је тачно само у ситуацији да вам новац треба хитно и да вам додатни трошак није битан.

Али када нам кеш треба хитно, обично се ради о већем износу, рецимо да морамо да претворимо у девизе ради нагло искрслог плаћања, па је и тада трошак већи.

Због тога би морали да следимо једноставно правило – подижите новац искључиво дебитном платном картицом (не кредитном) и то на банкомату своје банке. Она ће вам већ довољно наплатити.

Уколико то не радите, излажете се додатном трошку који, сразмерно, и није тако мали. Он може ићи од 1% па све до 3% подигнутог износа. Минимум трошка с којим можете проћи на банкомату туђе банке је 60 динара, и то ако користите домаћу "дина" картицу.

Ако сте у аутомат убацили било коју од иностраних не можете проћи, а да вас не зацепе за мање од 150 динара по трансакцији. Ако притом прво проверите и стање (на туђем банакомату), минималан трошак се приближава 200 динара, а понегде не можете уопште да прођете без 200 динара "провизије".

А максималан?

Па он зависи од износа новца који подижете. Рецимо на износ једнократне исплате од 60.000 РСД, што је максималан дневни лимит код неких банака, то је нимало занемарљивих 1.800 динара, односно 15€.

ГЗС/Курир




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bankomat novac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.480.323 посета
Тренутно на сајту: 303 посетилац(a)