Dejan Mlađenović na čelu lokalnog parlamenta 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Dejan Mlađenović na čelu lokalnog parlamenta
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
21.03.2024 | 0 коментар(а)



Bajina Bašta - Na sednici Skupštine opštine Bajina Bašta odbornici su izabrali Dejana Mlađenovića za predsednika lokalnog parmalenta,



zbog prestanka funkcije prethodnog presedavajućeg Mladena Lukića.
On je dao ostavku na tu dužnost u pisanoj formi iz ličnih razloga. Iz istih razloga ostavku na dužnost odbornika dao je Miroslav Lukić sa izborne liste Srpski pokret DVERI- Srcem za Bajinu Baštu. Skupština je usvojila njegovu ostavku. Na istoj sednici doneto je još nekoliko kadrovski rešenja. Za zamenika sekretara Skupštine opštine postavljena je Aleksandra Kovački, diplomirana pravnica, prenosi BB glas.
Za člana Skupštine Regionalne razvojne agencije „Zlatibor” Užice imenovana je Milica Jeličić umesto Miloša Jelisavčića. Ljubica Rosić imenovana je za člana Nadzornog odbora u Narodnoj biblioteci „Miloš Trebinjac” umesto Blagoja Markovića. Dragana Spasojević razrešena je dužnosti člana Školskog odbora u OŠ „Dušan Jerković” Kostojevići, a na to mesto imenovana je Biljana Masal. Milan Josipović razrešen je članstva u Komisiji za planove opštine Bajina Bašta. Umesto njega, imenovan je Aleksandar Krstić. Skupština je dala saglasnost za raspisivanje javnog konkursa za direktora Ustanove Kultura. Prilikom usvajanja Strategije razvoja Bajine Bašte vodila se nešto duža diskusija. Nekoliko opozicionih odbornika smatralo je da je aktuelna vlast malo uradila na razvoju opštine naročito u oblasti zaštite životne sredine, vodovodne, kanalizacione, putne, sportske i druge infrastrukture izrazivši bojaznost da će tako biti i ubuduće. Predsednica opštine Vesna Đurić demantovala je te tvrdnje i najavila niz projekata koji će doprineti bržem razvoju opštine i stvaranju boljih životnih uslova.

Prihvaćene su izmene i dopune u Odluci za mesne zajednice na teritoriji opštine Bajina Bašta. Doneta je i odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Bajina Bašta za 2023. godinu.

Opozicioni odbornici su se žalili na to što se sednice Skupštine opštine ne prenose putem televizije i čak ponudili da sakupe sredstva za plaćanje prenosa. – Stekli su se uslovi, pre svega finansijski, za omogućavanje televizijskog prenosa sa sednica Skupštine opštine. I nama, vladajućoj većini, je od interesa da građani vide i čuju šta se radi na sednicama, da pokažemo šta smo i koliko uradili. Računamo da će ti prenosi krenuti od leta ove godine – rekla je predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

GZS/BB glas




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti bajina basta dejan mladjenovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.304.063 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)