Niveus tim otvorio dom za stare u Kniću 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Niveus tim otvorio dom za stare u Kniću
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
19.05.2023 | 1 коментар(а)



Knić - „Niveus tim”, agencija za pomoć i unapređenje života starih i invalidnih lica,



ima višegodišnje iskustvo u obavljanju ovog humanog posla. Trenutno oni svoje usluge pružaju u preko 25 gradova i opština u Srbiji i imaju 300 zaposlenih koji brinu o preko 2000 korisnika. Danas su svoju delatnost proširili otvaranjem doma za stare u opštini Knić.

Niveus tim otvorio dom za stare u Kniću, Foto: GZS

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednici opština sa kojima agencija “Niveus tim” sarađuje, među kojima su i predsednici opšina Knić i Gornji Milanovac, direktori javnih preduzeća i ustanova, sekretar Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite Saša Ristović i mnogi drugi gosti. Prisutne je pozdravio Milan Tadić, predstavnik “Niveus tima”.

– Iskustvo koje smo stekli u prethodnih sedam godina podstaklo nas je da proširimo delatnost i započnemo sa pružanjem usluga domskog smeštaja. “Niveus tim” će i u narednom periodu nastaviti sa usavršavanjem i proširivanjem svog posla, a ovaj dom je prvi u nizu sa kojim krećemo – rekao je Tadić.

Novi dom za stara lice u Kniću, Foto: GZS

Srećko Ilić, predsednik opštine Knić, izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da je na mestu bivšeg Doma zdravlja otvorena jedna ustanova ovakvog tipa, i izjavio da je za opštinu Knić ovo od velikog značaja.

– Pre par godina ovaj objekat je bio potpuno devastiran i neupotrebljiv. Inicijativom lokalne samouprave, uz pomoć Vlade Republike Srbije, 35 miliona dinara je uloženo u sam objekat i on je u potpunosti rekonstruisan za potrebe socijalne zaštite. Mi smo mala opština, sa ograničenim resursima i doneli smo odluku da uđemo u postupak izdavanja ovog objekta kroz Javni poziv. Veliko mi je zadovoljstvo što je baš “Niveus tim” dobio na tom nadmetanju jer mi sa njima sarađujemo već 5 godina u oblasti geronto usluga i imamo samo pozitivna iskustva – izjavio je Ilić i dodao da se otvaranjem ovog doma otvaraju i nova radna mesta za žitelje Knića.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, ovom prilikom je rekao da je ponosan na činjenicu da je “Niveus tim” nastao baš u Gornjem Milanovcu, gde i pruža dve usluge: lični pratilac deteta sa smetnjama u razvoju i pomoć u kući starim licima.

 

– Ja sam prezadovoljan što su napravili dobru saradnju i sa opštinom Knić. Objekat je inače u vlasništvu opštine, oni su ovde zakupci, ali su ovaj prostor oplemenili i prilagodili potrebama odraslih i starih lica. Ne vidi se razlika između ovog doma i nekog hotela sa četiri zvezdice. Ovo je zaista iskorak u uslugama koje oni pružaju i nadam se da je ovo samo jedan od projekata koje će Niveus tim raditi i nadam se da će jedan ovakav realizovati i u Gornjem Milanovcu – rekao je Kovačević.

Prema rečima Saše Ristovića, sekretara Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite, Dom za negu odraslih i starih lica u Kniću urađen je po svim standardima koji su potrebni za jednu ovakvu ustanovu.

– Što se tiče ovog objekta, svi standardi i zahtevi su ispunjeni: hodnici, rukohvati, neklizajući podovi bez pragova su tu. Postoje još i ambulante, sobe za masažu, lekarsko i stručno osoblje, sve je na zavidnom nivou – rekao je Ristović.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dom za stare knic niveus tim

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Maja

    Necu reci nista pozitivno. Moj ujak je bio u Domu Ovom. Skup Dom a negative nije zadovoljavajuca.mog ujaka si maltretirale Doktorka ovog doma,negatoveljica sem sestre Tanje.maltetirale su ga I na kraju smestile u posebnu sobu gde je umirao.a pre toga nisi imalimale razumevanha za njega I njegovo stanje.revoltirana Sam I ljuta.nek I one docekaju kao on.srce me boli.ne ostavljajte nikog u Ovom Domu.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.247.225 посета
    Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)