Čajetinski odbornici odlučili: Na Zlatiboru će se graditi jedan od najvećih kongresnih centara u Srbiji 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Čajetinski odbornici odlučili: Na Zlatiboru će se graditi jedan od najvećih kongresnih centara u Srbiji
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
11.04.2024 | 0 коментар(а)



Čajetina - Na 46. sednici Skupštine opštine Čajetina donet je veliki broj veoma važnih odluka među



kojima je svakako jedna od najznačajnijih ona o otuđenju tj. kupovini parcele između hotela Zlatibor i hotela Mona na kojoj preduzeće Galens planira izgradnju kongresnog centra sa salom za 1.700 učesnika, najvećom kongresnom salom u Srbiji posle beogradskog Sava centra.

Kongresna sala će biti multifunkcionalna i osim kongresa i seminara, u njoj će moći da se realizuju i razne druge aktivnosti, kao što su, na primer, sajmovi ili koncerti. Time će značajno biti upotpunjena ponuda ne samo hotela Zlatibor, već i čitavog istoimenog naselja.

Usvojen je i izveštaj o radu Turističke organizacije Zlatibor, javnog preduzeća „Zoohigijena” i Inovacionog biznis centra, a zakletvu je položio izabrani Zaštitnik građana opštine Čajetina, preneo je odluke sa sednice lokalne skupštine Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Đurić je dodao da se u narednom periodu očekuje veliki broj radova na izgradnji putnih pravaca, kao i na njihovoj rekostrukciji, i da dobar deo tih radova izvodi čajetinsko komunalno preduzeće.

 

„Ovih dana se intenzivno radi u Semegnjevu, sledeće nedelje se prelazi u Čajetinu gde će biti rekonstruisano nekoliko ključnih ulica u samom centru. Intenzivno se radi i na izgradnji igrališta na Glavici, a nakon toga i na rekonstrukciji sportskih terena u parku. Radovi se obavljaju i na teritoriji Mesne zajednice Ljubiš, a sledeće nedelje se prelazi u Dobroselicu i Jablanicu. Takođe, rade se i dve ulice na Obudojevici na samom Zlatiboru i to su Ugostiteljska ulica i Ulica zlatiborskih pletilja, kao i velika saobraćajnica u naselju Jelena Anžujska koja se spaja sa putem za Rudine”, zaključio je Arsen Đurić.

Odbornici su doneli i odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, a radi se o izgradnji više putnih pravaca na teritoriji čitave opštine Čajetina, o nabavci asfaltne mase za KJP „Zlatibor” i o završetku radova na izgradnji poslovne zgrade JP „Gold gondola Zlatibor”.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.651.354 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)