Вучић: Ово је година даљег развоја, имаћемо гаса и за наредну годину 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић: Ово је година даљег развоја, имаћемо гаса и за наредну годину
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
05.01.2023 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да је ово година развоја и бољег животног стандарда.
Александар Вучић, председник Србије, Фото: ГЗС

Он је на годишњој конференцији најавио раст плата и пензија, истакавши да се очекује укупно повећање пензија од 28 одсто, што је највеће повећање до сада.

Он је казао и да је за актуелну зиму обезбеђено довољно гаса, да су нам складисста пуна, као и да ће када се заврши зима остати пун Банатски двор, као и складиште у Мађарској.

„Имамо милион и 1.447 тона на депоу угља, таман колико смо увезли. Да нисмо тако уговорили депоније би нам биле празне. Овако смо се обезбедили. Цена електричне енергије нам је друга најнижа у Европи, гаса прва најнижа, јер нам је циљ да сачувамо предузећа", рекао је Вучић.

Како је објаснио, циљ је да Србија сачува ниво запослености, тј. да не расте ниво незапослености, што ће бити велики задатак.

„Да се незапосленост сачува на овом нивоу, јер би у супротном довело до неравнотеже, а тада би била угрожена социјална давања и пензије. Зато држимо ниске цене струје.

По гасу смо први најнижи, струје други најнижи у Европи. То чувамо да олакшамо народу, али и предузећима да бисмо их субвенционисали да чувају ниво запослености”, рекао је Вучић.

Он је набројао на чему ће се све радити у наредном периоду и прво поменуо да је циљ да се заврши Костолац Б3, који је означио као веома важан објекат за Србију.
Други сегмент је саобраћај и наставак бројних инфраструктурних радова.

Затим, рекао је он на енергетској стабилности радиће се са Норвежанима, који ће постати чланови надзорних одбора, извршних органа.

„Променићемо начин управљања системима, укинућемо партијско руковођења. Показаћемо да нам је држава важнија од партија и то ћемо у наредна 3, 4 месеца да урадимо”, рекао је он.

Као наредну битну ставку Вучић је издвојио прехрамбену сигурност наводећи да Србија у овом тренутку има за 20 месеци резерве пшенице, за 13 месеци кукуруза и за 30 месеци сунцокрета.

„Мораћемо да појачамо резерву, јер ће хране бити све мање, да водимо рачуна да имамо свих основних намирница за наредне године. Имамо резерве дизела за 87, бензина за 90 дана", рекао је Вучић.

Према његовим речима, пажња ће се водити и о дуалном образовању.

„Морамо да улажемо и у ИТ сектор, вештачку интелигенцију, Србија да буде лидер", рекао је Вучић.

Он је најавио и да ће се радити на уштедама у здравству, јер се тренутно губи много пара у том сектору.

Пажња ће да се усмери и на инвестициону политику.

„Југоисток Србије ће имати озбиљан замајац, али мораћемо да улажемо у Топлицу, Пиротски, Јабланички округ", рекао је Вучић.

Додао је да ће се улагати и у одбрану и безбедност.

„Плате ће бити огромне, основне ће бити преко 2.000 евра, а на то иду дежурства, смене и слично. Момци да се пријављујете. 5.000 специјалаца примићемо у Војску, појачаћемо специјалне јединице у МУП-у и БИА. Купили смо ракете, Србија је још јача", рекао је он.

Истакао је и да ће се радити на повећању наталитета.

„У Београду је најнижа стопа, али се људи досељавају. Где има више пара ситуација нам је најгора. Што су виши солитери мање је деце, што су људи сиромашнији више је деце. Молим вас људи, немамо деце која се рађају, нико неће децу. За кога ово градимо, шта ће нам пруге и путеви и фабрике када нико неће децу. Гледаћемо да унапређујемо права трудница и породиља. Нешто радимо на томе, изаћићемо са додатним програмом. Није нам проблем миграција. Молим вас, без деце нам не вреди", рекао је Вучић.

 

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VUCIC KONFERENCIJA GAS ZAPOSLJAVANJE NEZAPOSLENOST STRUJA CENE RAST CENA RAZVOJ INFLACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.326.484 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)