Пријепољци изабрали најбољег зета и снајку 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Пријепољци изабрали најбољег зета и снајку
Trenutno na sajtu: 581       |       Podeli:
08.08.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Пријепоље је протеклог викенда „сишло” на Лим. Одржани су 24. скокови на плажи Петровац

„Меморијал Пајо Потежица“, а на плажи у центру града манифестација Лимски дарови.

Такмичило се по 12. пут у спремању најбоље рибље чорбе и одржана је Зетовијада где је изабран најбољи пријепољски зет, али и снајка.

На градској плажи код Новог моста, надметало се 15 екипа у спремању рибље чорбе. Риба се пеца искључиво у Лиму, а иде у котлиће екипа које су одрастале на овој реци.

„Имам 35 година, од тога тридесет година рибарим на Лиму, ми чорбу спремамо искључиво од Лимске рибе, скобаљ, мрена, кечига, а остали састојци су тајна мајстора”, каже Мирослав Милекић из екипе „Еманциповане плавуше”.

Жири је имао тежак посао да оцени изглед, мирис, укус. Нијансе су одлучиле, али је једногласно најбоље оцењена чорба екипе Зентара.

„Већина чорби је баш добра била, али три смо издвојили по свим овим сегменитма. Наш слоган ове године је – ако не можемо другачије, онда поштено. Овај пут је било поштено”, наводи оснивач првих Лимских дарова и члан жирија Есад Чичич.

Фото: ПП Медиа

А раритет Лимских дарова је Зетовијада. До сада је изабрано 50 најбиљих пријепољских зетова, а ове године титула је припала Николи Адамовићу из Београда, који врло цени Пријепољце, а и они њега, па су га предложили за најбољег.

„Сви ми из Београда смо побегли у задњих пар година у село или ван земље, а ја сма овде оставио срце, најискреније.Волим да кувам, волим пријепољску ракију И њихове вредности, волим друштво”, признаје Никола Адамовић и наводи да га је баш женино друштво предложило за најбољег зета, јер виде колико их воли.

Фото: ПП Медиа

Од прошле године како су обновљени Лимски дарови, бира се и најбоља пријепољска снајка, ове године титулу је понела индијка Мими Симић.

„Живим у Коловрату и много ми је добро овде, јер људи хоће да помогну и подрже једни друге, а ја волим такав живот и да бринемо једни о другима”, каже Мими која је осам година у Пријепољу и ове године је отворикла козметички салон.

Фото: ПП Медиа

И најбитније на Лиму није ко је најбољи, већ добра екипна забава и ведар дух, па су на пример изабране “Еманципоиване Плавуше” за најоригинално име екипе или екипа Кањон за највеселију, али проглашен је и најгори котлић који су спрмеила “Полудивља телад”. Поклон за њих је котлић да се припремају до идуће године.

Вече на Лиму настављено је уз добре вибрације – уз звуке саксофона и дј-а , ватромет и пуштање свелећих балона уз читање жеља Пријепољаца. До идућих Лимских дарова.

 

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE ZET SNAJKA LIM RIBLJA CORBA ZETIJADA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.991.957 посета
Тренутно на сајту: 582 посетилац(a)