Милићи ће добити кров над главом, Пикула: Милуне кућа ти певала 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Милићи ће добити кров над главом, Пикула: Милуне кућа ти певала
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
16.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Тешка судбина задесила је породицу Предрага Милића Пикуле из приградског насеља
Породица Предрага Милића неће остати без крова над главом, фото: ГЗС

 

Трбушани. Овом сеоском надничару пролетос је изгорео породични дом до темеља, а породица је збринута у Сигурној кући већ неколико месеци. Ватрена стихија однела је све што је овај скромни домаћин стекао, али је у задњем тренутку избегнута и већа трагедија. Једна од две Пикулине кћерке је брзо реаговала и све укућане на време извукла из пламеном захваћене куће.

Међутим, ових дана почела је градња новог дома за ову намучену породицу која је свашта преживела у свом веку.

„Тешка мука нас је снашла, остали смо без игде ичега. Супруга и деца могли су да ми изгоре. Кашику више немамо, али хвала Милуну Тодоровићу показао је да је човек и кућа му певала. Почели су да ми зидају нову кућу, а ја сам срећан и једну собу да имам. Данашњи дан славићу као крсну славу”, каже Пикула.

Предраг Милић Пикула, фото: ГЗС

На иницијативу градоначелника Чачка за градњу новог дома породице Милић, град је определио око 750 хиљада динара за материјал и за радове који се тренутно изводе, док је блокове донирало предузеће „Слога” из Новог Пазара на челу са директором Енесом Захировићем.

Зидање нове куће финансира град Чачак, фото: ГЗС

Уколико време послужи и обезбеде се средства за кровну конструкцију и цреп може се догодити да Милићи већ ове зиме уђу у нови дом и иселе се из Сигурне куће пре првог снега. Оно што још недостаје од грађевинског материјала су прозори, врата, кровна конструкција и цреп, а важно је обезбедити и изолацију.

Укључење свих хуманих људи који имају могућности да помогну овој породици и донирају недостајући грађевински материјал је добродошло.

Иначе, Предраг Милић има две ћерке, сина и шесторо унучади.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak predrag milic kuca pozar gradnja donacija milun todorovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.129.861 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)